بيگ بنگ/ اخترشناسان در بررسيهاي جديد خود با استفاده از تلسکوپ فضايي هابل عکسي دقيق از دنبالهدار ميانستارهاي “بوريسوف” ثبت کردند. اين جرم آسماني دومين جرم ميانستارهاي است که وارد منظومهشمسي شده و محققان موفق به شناسايي آن شدند.
image e I Borisovبه گزارش بيگ بنگ، اين جرم نخستينبار در ۳۰ اوت سال جاري توسط “گنادي بوريسف”(Gennady Borisov)، ستارهشناس اوکرايني در رصدخانه “MARGO” ديده شده بود. سرعت و خط سير اين دنبالهدار نشان ميدهد که از بيرون منظومهشمسي آمده است. نخستين دنبالهدار ميان ستارهاي اوموآموا نام دارد که در سال ۲۰۱۷ کشف شد. به گفته محققان شباهت بالاي اين جرم به اجرامي که در همسايگي منظومۀ ما شکل گرفتهاند، شاهدي است بر اين فرضيه تازه که ساختار ساير منظومهها نيز همساني بسياري با منظومه ما دارد.

اين عکس تلسکوپ هابل از دنبالهدار بوريسوف که در ۱۲ اکتبر سال ۲۰۱۹ گرفته شده غلظت غبار در اطراف ِ هستۀ آن را نشان مي دهد. برخي از برآوردها حاکي از آن است که هستۀ اين دنبالهدار ميان ستارهاي قطري بين ۲ تا ۱۶ کيلومتر دارد. زماني که هابل اين عکس را گرفت، دنباله دار بوريسوف حدود ۴۱۸ ميليون کيلومتر با زمين فاصله داشت.
image e I Borisovپيشبيني ميشود که اين دنبالهدار ۷ دسامبر به نزديکترين فاصله با خورشيد برسد و عبور آن از کنار زمين در فاصله ۳۰۰ ميليون کيلومتري رخ بدهد. زمان خروج اين دنبالهدار از منظومه شمسي نيز ۲۰ هزارسال آينده برآورد شده است.
منابع بيشتر: NASA , sci-news.com
بازار