باشگاه خبرنگاران/ محققان چيني نوعي زيردريايي در ابعادي کوچک و به شکل کوسه ماهي ها به نام Robo-Shark طراحي کرده اند که مي تواند با سرعت فراوان زير آب به حرکت بپردازد و ظرفيت حمل بار قابل توجهي دارد.
به گفته سازندگان چيني از اين زيردريايي مي توان براي اهداف نظامي هم استفاده کرد.
هدف اصلي از ساخت Robo-Shark انجام ماموريت هاي شناسايي، نظارتي و کسب اطلاعات مورد نياز و ارسال آن به مرکز پشتيباني است. اطلاعات مورد نياز را ربات با بررسي کف دريا، جست وجوي اشيا و تجهيزات مورد توجه در آب انجام مي دهد.
از اين ربات براي شناسايي غواصان، گشت زني با سرعت بالا زير سطح آب مي توان استفاده کرد.
تقليد از طبيعت براي غلبه برمشکلهاي پيچيده زيست محيطي
رونمايي از اين ربات در مراسم iOceans China ۲۰۱۹ در منطقه سانيا درکشور چين انجام شده است. محققان علت طراحي زير دريايي رباتيک به شکل کوسه را تقليد از طبيعت براي غلبه برمشکلهاي پيچيده فناوري و زيست محيطي اعلام کرده اند. کوسه ماهيها به دليل ساختار هندسي ويژه بدن خود داراي انعطاف فراوان براي شنا درعمق دريا و اقيانوسها هستند و ميتوانند با سرعت بسياربالا به حرکت در آب بپردازند.
طراحي دم زيردريايي به شکل دم کوسه سبب افزايش سرعت زيردريايي تا ۸۰ درصد به نسبت حالت عادي طراحي ميشود، از جمله ديگر مزاياي طراحي دم زير دريايي به اين شکل منحصربه فرد نياز به مصرف انرژي کمتر و افزايش طول عمر باتري را ميتوان نام برد.
طراحي اين شکل ويژه از دم همچنين سبب کاهش صداي توليد شده از زيردريايي ميشود و به اين ترتيب حيات زير آب دچار آسيب نميشود و هم زيردريايي ميتواند در سکوت به اهداف خود کاملاً نزديک شود.
هنوز ارتش کشور چين درباره استفاده از اين ربات در ارتش و ماموريتهاي مختلف اظهار نظر نکرده است و هنوز بحثي درخصوص اتصال پرتوهاي ليزر به بدنه زيردريايي که به آن قابليت جنگي داده ميشود مطرح نشده است.
افزون بر کشور چين، آمريکا هم درسالهاي اخير زيردرياييهايي ويژه طراحي کرده است.
بازار