ايرنا/ پزشک فوق تخصص خون و انکولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: طبق بررسيهاي انجام شده پلاسما درماني تا ۶۰ درصد در روند بهبودي بيماران بدحال مبتلا به کرونا موثر است اما اعلام نتيجه قطعي نياز به گذشت زمان دارد.
دکتر محسن صديق شمسي افزود: براي اعلام نتايج نهايي طرح پلاسما درماني هنوز زود است و بايد زمان بيشتري از اجراي اين طرح بگذرد تا بتوان با اطمينان بيشتري در اين زمينه سخن گفت.
وي ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکي مشهد يکي از چندين دانشگاه علوم پزشکي کشور است که طرح پلاسما درماني را براي بيماران بدحال کرونايي در حال اجرا دارد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت:
بيماران بهبود يافته از کرونا ۲ تا هشت هفته پس از بهبودي ميتوانند پلاسماي خون خود را اهدا کنند. وي افزود:
اهداي پلاسماي افراد بهبود يافته منحصر به يک بار نيست و هر بهبود يافته کرونا با توجه به شرايط جسماني خود ميتواند هر سه روز يکبار نسبت به اهداي پلاسماي خون خود اقدام کند.
دکتر شمسي ادامه داد: پ
لاسما درماني بر روي بيماران مبتلا به کرونا که درمانهاي متداول براي آنان تاثير نداشته و شرايط بيمار به سوي وخامت پيش رفته است، انجام ميشود.
وي گفت: با حمايت رييس دانشگاه علوم پزشکي مشهد هم اکنون تمامي مراحل پلاسما درماني براي بيماران مبتلا به کرونا رايگان است.
اين زشک فوق تخصص خون و انکولوژي افزود: اين روش درماني براي بيماراني که دچار نارساييهاي کبدي، کليوي و قلبي است مورد استفاده قرار نميگيرد.
پلاسما درماني يکي از روشهاي مداواي بيماران مبتلا به کرونا است که با کمک سازمان انتقال خون هم اکنون در ۶ استان کشور از جمله تهران، مشهد و کرمانشاه انجام ميشود.
بر اساس آخرين آمار رسمي تاکنون ۱۳۱ هزار و ۶۵۲ نفر در ايران به بيماري کرونا مبتلا شدهاند. اين بيماري جان هفت هزار و ۳۰۰ نفر را در کشور گرفته است. همچنين تاکنون ۱۰۲ هزار و ۲۷۶ نفر از مبتلايان به کرونا در ايران بهبود يافتهاند.
بازار