ديجياتو/ پژوهشي جديد نشان ميدهد که بيماران مبتلا به کرونا تنها چند ماه پس از بهبودي مصونيت خود در برابر اين ويروس را از دست ميدهند و احتمال ابتلاي مجدد آنها وجود دارد.
اين تحقيق که در انگلستان انجام شده، نشان ميدهد که ۶۰ درصد افراد تا دو هفته پس از بروز علائم اوليه کرونا، آنتي بادي لازم براي مقاومت در برابر ابتلا مجدد به آن را توليد ميکنند، البته اين ميزان تنها پس از ۳ ماه به ۱۷ درصد کاهش پيدا ميکند.
به اعتقاد متخصصان، يافته اخير بار ديگر نشان ميدهد که مصونيت جمعي راه حل مناسبي براي مقابله با ويروس کرونا نيست. اين اولين باري نيست که چنين ايدهاي زير سوال ميرود و در گذشته نيز تحقيق ديگري در اسپانيا نشان داده بود که افراد کمي به اين بيماري مبتلا شدهاند و نميتوان به ايمني جمعي اميد داشت. پژوهش ديگري نيز نشان داده بود که مصونيت در برابر کرونا مدت زمان زيادي باقي نميماند.
تحقيق جديد علاوه بر اين موضوع، ميتواند پيامدهايي براي اثربخشي واکسنهاي در حال توسعه نيز داشته باشد. يکي از محققان اعلام کرده که مردم ميتوانند دوباره به اين ويروس مبتلا شوند و مصونيت آنها در برابر اين بيماري چندان دوام نميآورد.
در حالي که هنوز اين تحقيق به چاپ نرسيده، پژوهش ديگري در دانشگاه پزشکي «Chongqing» چين نيز به چنين نتايجي دست پيدا کرده. در اين تحقيق که ۳۷ بيمار بدون نشانه و ۳۷ بيمار با نشانه حضور داشتند، مشخص شد که ميزان آنتي بادي «IgG» در بدن نزديک به ۹۰ درصد آنها پس از دو تا سه ماه کاهش شديدي داشته است.
در حال حاضر دانشمندان و شرکتهاي زيادي در حال کار روي واکسن کرونا هستند و برخي از آنها وارد فاز سوم آزمايش باليني شدهاند. هنوز به صورت دقيق مشخص نشده که چه ميزان از مصونيت ميتواند مانع از ابتلاي مجدد به کرونا شود. پروفسور «رابين شاتوک»، سرپرست تيم واکسن «امپريال کالج لندن» در اين زمينه اعلام کرده:
«اگر براي مقاومت در برابر ابتلاي مجدد به مقدار کمي مصونيت نياز داشته باشيم، احتمالا اکثر واکسنهاي در حال توسعه کارايي خواهند داشت اما اگر مصونيت بالايي موردنياز باشد، تعدادي از آنها بدون استفاده خواهند بود.»
احتمالا تحقيقات بيشتري در اين زمينه صورت ميگيرد و نتايج آنها مشخص ميکند که تا چه اندازه امکان ابتلاي مجدد به کرونا وجود دارد.
بازار