اختراع دانشجویان "هاروارد" برای افراد کم بینا

ايسنا/ دانشجويان دانشگاه "هاروارد" اخيراً موفق به توسعه وسيلهاي پوشيدني براي افراد کم بينا شدهاند که ميتواند به آنها در حرکت کردن کمک کند.
اين فناوري پوشيدني شبيه به جليقه به منظور کمک به افراد کم بينا براي سهولت در حرکت شان توسعه داده شده است.
صنعت فناوري پوشيدني به طور مداوم خصوصاً در زمينه پزشکي در حال پيشرفت است تا زندگي همه راحتتر شود. اکنون محققان دانشگاه "هاروارد" موفق به ايجاد فناوري شدهاند که ميتواند زندگي را براي افراد کم بينا راحتتر سازد. کم بينايي يا کاهش بينايي، کاهش قابليت بينايي تا حدي است که مشکلاتي ايجاد کند که به شيوههاي معمول نظير عينک قابل حل نباشد.
دانشجويان اين دانشگاه پس از راه اندازي استارتاپ خود به نام "فورسايت"(Foresight) موفق به طراحي اين فناوري پوشيدني شبيه به جليقه شدند. آنها از سطح پيشرفتهاي از فناوري ديد رايانه و رباتيک نرم استفاده کردند که به دوربين تلفن هوشمند کاربر متصل ميشوند و در زير گردن و روي فناوري جليقه مانند قرار ميگيرد. اين فناوري با اتصال به دوربين، به کاربر ميگويد اشيا کجا هستند و اين اطلاعات پس از آن به جليقهاي که باد کرده تحويل داده ميشود تا بازخورد لمسي يا بساوشي ارائه دهد. فناوري لمسي يا فناوري بَساوشي به گونهاي از فناوري گفته ميشود که از راه لمس و توسط حرکت، لرزش يا اِعمال فشار با کاربر تعامل ميکند.
از آنجا که بسياري از دستگاههاي پوشيدني از لرزش براي برقراري ارتباط با کاربران استفاده ميکنند، اين دستگاه جديد کمي پيشرفتهتر است و با باد شدن احساس راحتي را به کاربران ميدهد.
جليقه با توجه به فاصله بين جسم و کاربر، باد مي کند. کشف و شناسايي اشياي اطراف کاربر با استفاده از الگوريتم ديد رايانه انجام ميشود.
"ميلان ويلبورن"(Milan Wilborn) دانشجوي دکتراي مهندسي مواد اين دانشگاه گفت: اين نرم افزار يک جعبه محدود کننده را در اطراف هر شيء که ميبيند، رديابي ميکند و با کاليبراسيون نسبتهاي آن جعبه محدود کننده، اين نرم افزار ميتواند تخمين بزند که يک شي از دوربين تا چه حد دور است.
اين استارتاپ و دانشجويان آن براي توسعه اين فناوري موفق به دريافت جايزه "چالش نوآوري رئيس هاروارد ۲۰۲۰ "(۲۰۲۰ Harvard President’s Innovation Challenge) شدند.