ديجياتو/ ماسک مي‌تواند از ما و ديگران در برابر ابتلا به ويروس کرونا محافظت کند و حالا تحقيقي جديد با بررسي جريان هواي سرفه با انواع ماسک، تاثير آن را ثابت کرده است.

در حالي که چندين پژوهش درباره تاثير ماسک روي حفاظت از افراد در برابر کوويد-۱۹ صورت گرفته، محققان هندي جريان هواي سرفه را در هنگام استفاده از ماسک‌هاي مختلف بررسي کرده که ديد بهتري به افراد مي‌دهد. يکي از محققان سازمان تحقيقات فضايي هند، «پادمانابها پراسانا سيمها» اعلام کرده:

«اگر شخص مبتلا به بيماري بتواند انتشار آلودگي را کاهش دهد، وضعيت براي افراد سالم در هنگام ورود به مناطق آلوده بسيار بهتر خواهد شد.»
  

از آنجايي که سرفه دماي بالاتري در مقايسه با محيط دارد، اين تيم هندي از تکنيکي به نام «عکاسي شيلرن» استفاده کرده. اين تکنيک قادر به عکسبرداري از جريان سيال با چگالي‌هاي مختلف است. محققان ۵ موضوع مختلف را با استفاده از اين تکنيک مورد آزمايش قرار دادند.

اين تيم حرکت سرفه روي تصاوير پشت سرهم را بررسي کرد که نتيجه آن، امکان تخمين سرعت سرفه و گسترش قطرات بود. محققان در نهايت به اين نتيجه رسيدند که ماسک N95 بيشترين تاثير را در کاهش گسترش افقي سرفه دارد. اين ماسک مي‌تواند فاصله انتشار ذرات را به ۰.۱ تا ۰.۲۵ متر محدود کند. اگر بدون ماسک سرفه کنيد، امکان انتشار آلودگي تا ۳ متر وجود دارد.

در کنار ماسک N95، ماسک‌هاي ديگر نيز در اين زمينه مفيد هستند و مي‌توانند وسعت سرفه را تا ۰.۵ متر محدود کنند. سيمها در اين زمينه اعلام کرده:
«حتي اگر ماسک تمام ذرات خروجي را فيلتر نکند، با محدود کردن وسعت سرفه و مسافتي که ذرات آلوده مي‌توانند طي کنند، اقدام مثبتي انجام مي‌دهد. در مناطقي که امکان دسترسي به ماسک‌هاي پيشرفته وجود ندارد، استفاده از ماسک‌هاي معمولي نيز مي‌تواند شيوع بيماري را کاهش دهد.»
  
محققان در پژوهش خود به اين موضوع پي بردند که سرفه درون آرنج نيز رويکرد مناسبي براي جلوگيري از انتشار ذرات آلوده نيست و بهترين راهکار، استفاده از انواع ماسک است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar