نماد آخرین خبر

چرا کرونا در افراد چاق مرگبارتر است؟

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
چرا کرونا در افراد چاق مرگبارتر است؟

باشگاه خبرنگاران/ ويروس کرونا در جهان ميليون ها نفر را مبتلا و به کام مرگ کشانده است. به دليل آنکه مدت زمان کمي از شيوع کرونا مي‌گذرد، رفتار ويروس براي محققان و دانشمندان هنوز کامل مشخص نشده است. از اين رو، متخصصان هر روز ابعاد جديدي از عملکرد ويروس و نيز افراد آسيب پذير در مقابل آن را معرفي مي‌کنند. دانشمندان اميدوار هستند با ايجاد آگاهي عمومي، تا زمان کشف واکسن موثر براي کرونا بتوانند شيوع ويروس در جامعه را کنترل و مديريت کنند.

بر اين اساس، مطالعات بر روي افراد بيمار در اوايل همه گيري کرونا نشان داد بسياري از مبتلايان يک ويژگي مشترک به نام چاقي داشته اند. با افزايش مطالعات جهاني، محققان در کشور‌هاي مختلف ارتباط ميان ابتلا به کروناي شديد و چاقي را تاييد کردند. با اين حال دانشمندان به تازگي موفق شدند دليل ارتباط ميان اين دو را کشف کنند. چاقي مي‌تواند به صورت مستقيم و غيرمستقيم در تشديد علائم کرونا در افراد و قرباني شدن آن‌ها نقش داشته باشد.

بر اين اساس اضافه وزن و چاقي در افراد باعث افزايش خطر برخي بيماري‌ها مانند بيماري‌هاي قلبي و ديابت مي‌شود همين بيماري‌هاي زمينه‌اي نيز خطر ابتلا به کروناي شديد و جان باختن را افزايش مي‌دهد. اين بدان معناست که چاقي به صورت غير مستقيم با ايجاد بيماري‌هاي زمينه اي مي‌تواند خطر ابتلا به کروناي شديد را در افراد افزايش دهد.

با اين حال، اين تمام ماجرا نيست. شواهد ديگر نشان مي‌دهد خود چاقي مي‌تواند به طور مستقيم نيز باعث تشديد حال بيماران مبتلا به کرونا شود. يک مطالعه بر روي بيش از ۵ هزار و ۲۰۰ بيمار کرونايي که ۳۵ درصد آن‌ها از اضافه وزن رنج مي‌بردند، نشان داد به هر ميزان که وزن افراد افزايش يافت، خطر ابتلا به کروناي شديد و بستري شدن در بيمارستان نيز در اين افراد بيشتر شد.

 چاقي احتمالا مي‌تواند بر روي سيستم ايمني افراد تاثير منفي بگذارد. محققان آمريکايي تاکيد دارند اينکه مي‌بينيم يک کشور شاهد شيوع گسترده ويروس کرونا و آمار بالاي قربانيان است و کشور ديگر آمار پايين تري دارد به چاقي و اضافه وزن مردم آن کشور ارتباط دارد. براي مثال براي دهه‌ها ميزان چاقي در مردم آمريکا در حال افزايش بوده است و هم اينک ۴۲ درصد شهروندان آمريکايي از چاقي و اضافه وزن رنج مي‌برند.

هم اينک امريکا در صدر کشور‌هاي جهان از لحاظ مبتلايان و قربانيان کرونا قرار داد. محققان مي‌گويند اين موضوع بي ارتباط به چاقي گسترده در اين کشور نيست.

محققان مي‌گويند چاقي مي‌تواند با محدود کردن توانايي ريه ها، باعث تشديد بيماري کرونا شود و از آنجا که ويروس کرونا نيز ريه را درگير مي‌کند، در نتيجه احتمال بيشتري دارد فرد دچار علائم شديد و گرفتار بيمارستان شود.

همچنين تحقيقات نشان داده است بيماران چاق پس از بستري شدن در بيمارستان بيشتر به دستگاه تنفس مصنوعي نيازمند هستند و مرداني که از اضافه وزن رنج مي‌برند خطر مرگ بر اثر کرونا در آن‌ها بيشتر است احتمالا دليل توانايي زنان چاق در مقابله با کرونا به استروژن توليدي بدنشان و سيستم ايمني آن‌ها باز مي‌گردد.

دانشمندان استراليايي نيز در تحقيقات خود بيماراني را که به کروناي شديد مبتلا و در بيمارستان بستري بودند مورد مطالعه قرار دادند. شواهد نشان داد ۶ هفته پس از مرخص شدن اين بيماران از بيمارستان، بيش از ۸۸ درصد از آن‌ها هنوز علائم آسيب ريوي داشته اند. ميانگين سني اين بيماران ۶۱ سال بود و مردان ۶۰ درصد اين جامعه آماري را تشکيل مي‌دادند. دانشمندان مشاهده کردند ۶۵ درصد اين بيماران از چاقي يا اضافه وزن رنج مي‌بردند.

سازمان جهاني بهداشت از مردم خواسته است تا زمان کشف واکسن موثر براي مقابله با ويروس کرونا، فاصله گذاري اجتماعي را رعايت و در اماکن عمومي از ماسک استفاده کنند. شستن مداوم دست‌ها با آب و صابون نيز از ديگر توصيه‌هاي اين سازمان است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar