ايسنا/ اولين پرتاب موشک مداري استارتاپ فضايي "آسترا"(Astra) زودهنگام به پايان رسيد و اگرچه انتظار رسيدن به مدار از آن نمي‌رفت، اما دست اندرکاران اميدوار بودند که عمکلرد بهتري داشته باشد.

صنعت نسبتا کوچک موشک‌هاي خصوصي اگر کاملاً وارد عصر تازه‌اي نشده باشد، مي توان گفت که کمي بزرگتر شده است.

استارتاپ آمريکايي "آسترا"(Astra) روز گذشته اولين تلاش مداري خود را با يک پرتاب موفقيت آميز و بلند شدن موشک از سکوي پرتاب شروع کرد، اما موتور مرحله اول موشک "راکت ۳.۱"(Rocket ۳.۱) به سرعت دچار مشکل شد.

شرکت "آسترا" گفت: سيستم هدايت موجب نوسان جزئي شد و تيم عمليات را مجبور به خاموش کردن موتورها در مرحله سوختن مرحله اول کرد.

نتيجه اين پرتاب تا حدودي چشمگير بود و موشک در فاصله نه چندان دور از سکوي پرتاب خود در نزديکي کودياک آلاسکا به زمين اصابت کرد.

"آسترا" تأکيد کرد که انتظار ندارد با اولين موشک خود به مدار زمين برسد و پيش از رسيدن به اين هدف، سه پرواز را پيش بيني کرده است.

به هر حال اين ماموريت زودتر از آنچه انتظار مي‌رفت، به پايان رسيد و شرکت "آسترا" اين پايان زودرس را فرصتي براي کسب يک تجربه ارزشمند و داده هاي پروازي قلمداد کرده و اطمينان دارد که مي تواند طبق برنامه ريزي به مدار زمين برسد.

موشک "راکت ۳.۲"(Rocket ۳.۲) که نسخه بعدي موشک اين شرکت خواهد بود، در حال حاضر تکميل شده است و انتظار مي‌رود که تا چند هفته ديگر شاهد پرتاب آن باشيم.

شرکت "آسترا" مستقر در آلامدا در واقع رقيب شرکت "راکت‌لب"(Rocket Lab) است و هدف مشابه آن پرتاب محموله‌ها به مدار زمين با هزينه کمتر از حد معمول است.

لازم به ذکر است که موشک "راکت ۳.۱" که با موفقيت پرتاب شد، تنها ۶ نفر در سکوي پرتاب مستقر شده بودند. اگرچه اين مورد لزوماً در پرتاب‌هاي آينده صادق نخواهد بود، اما نشان مي‌دهد که هميشه هم به خدمه زياد براي انجام پرتاب‌هاي فضايي احتياج نيست.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar