نگرانی از نرخ ذوب شدن یخچالهای طبیعی در نیوزلند

مجله ايلياد/ تحقيقات جديد نشان داده است که نرخ ذوب شدن يخچالهاي طبيعي نيوزلند روزبهروز بيشتر و بيشتر ميشود. نتايج اين تحقيقات در مجلهي Scientific Reports منتشر و در آن ثابت شده است که نرخ از بين رفتن يخ يخچالهاي طبيعي، به نسبت دوران قبل از صنعتي شدن دو برابر شده است و اين يخچالها نسبت به عصر يخبندان کوچک، ۷۷ درصد حجم يخ خود را از دست دادهاند.
تغييرات آب و هوايي براي سرزمينهاي يخي از اهميت ويژهاي برخوردار است. محققين دانشگاه ليدز به بررسي ميزان از دست رفتن يخ در يخچالهاي طبيعي کوههاي آلپ جنوبي در نيوزلند، پرداختهاند و توانستهاند اين پارامتر را از ۴۰۰ سال پيش تا سال ۲۰۱۹ تعيين کنند. آنها براي سه دورهي زماني خاص، شامل ۴۰۰ سال پيش تا سال ۱۹۷۸، از سال ۱۹۷۸ تا ۲۰۰۹ و از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ اين بررسي را به صورت دقيقتر انجام دادهاند. آنها با استفاده از نقشههاي تاريخي توانستهاند حجم يخچالهاي طبيعي در دورههاي مختلف را تعيين کنند. با داشتن اين اطلاعات آنها توانستهاند نرخ ذوب شدن يخها را تخمين بزنند.
نتايج بهدست آمده، نشان داده است که در چهل سال گذشته نرخ از دست رفتن يخ تا دو برابر افزايش داشته است. در واقع ۱۵ درصد از يخهايي که در ۴۰۰ سال پيش وجود داشته است، فقط از سال ۱۹۷۸ تا سال ۲۰۱۹ آب شده است. در سال ۲۰۱۹ تنها ۱۲ درصد از حجم يخچالهاي طبيعي باقي مانده است و اگر با همين نرخ از دست رفتن يخها ادامه پيدا کند، خيلي زودتر از چيزي که تصور ميکرديم، يخچالها را از دست ميدهيم. يخچالهاي طبيعي اهميت بالايي براي نيوزلند دارند، زيرا آب آشاميدني آنها را تامين ميکنند و همچنين پايداري و سلامت اکوسيستم دريايي اين منطقه را نيز تضمين ميکنند.
دکتر «جاناتان کاريويک» از دانشگاه ليدز بهعنوان همکار اين تحقيق، ميگويد: «اين يافتهها نشان دهندهي الگوي از دست رفتن يخ در نيوزلند هستند. شتاب گرفتن نرخ از دست رفتن يخ ميتواند در اثر تغييرات آب و هوايي و فعاليتهاي انساني مانند تجمع زباله در يخچالهاي طبيعي تشديد شود. نتايج ما نشان ميدهند که کوههاي آلپ جنوبي، به احتمال زياد در وضعيت ماکزيمم ميزان وجود آب خود قرار دارند و بايد براي آينده برنامههاي مدوني براي جلوگيري از آسيبهاي احتمالي به اين اکوسيستم مهم اتخاذ شود.»