تولید حسگر قابل کاشت و تجزیه شونده برای شناسایی گازهای درون بدن

فارس/ پژوهشگران آمريکايي از توليد حسگرهاي جديد قابل کاشت در بدن براي شناسايي گازهاي مفيد و خطرناک خبر داده اند. مزيت مهم اين حسگرها تجزيه خودکار بعد از اتمام استفاده است.
به نقل از نيواطلس، توليد حسگرهاي قابل کاشت در درون بدن پديده تازه اي نيست. اما همه آنها بعد از اتمام استفاده بايد با انجام عمل جراحي از درون بدن خارج شوند. ساخت حسگرهايي که بعد از پايان کاربرد به طور خودکار تجزيه شوند، پديده تازهاي است که مزاياي بهداشتي و درماني زيادي دارد و هزينهها و خطرات استفاده از اين فناوري را نيز کاهش مي دهد.
حسگر قابل کاشت جديد که در دانشگاه پنسيلوانيا توليد شده بسيار باريک و منعطف است و قادر به شناسايي گازهاي اکسيد نيتريک (NO) و دي اکسيد نيتروژن (NO2) است.
اکسيد نيتريک که به طور خودکار در بدن توليد مي شود، با کمک به گشادترشدن رگ هاي خوني جريان خون را در بدن تسهيل ميکند. در مقابل گاز دياکسيدنيتروژن گاز خطرناکي است و استنشاق آن منجر به ايجاد بيماريهاي مزمن و حتي انسداد ريه ميشود. از همين رو شناسايي وجود هر دو گاز در بدن اهميت زيادي دارد.
معمولا بيماراني که از بيمارستانها مرخص مي شوند براي بررسي وجود هر دو گاز در بدنشان مورد بررسي و آزمايش قرار ميگيرند و حسگر جديد ميتواند اين روند را سريعتر و کم هزينهتر کند. توليد حسگر يادشده با استفاده از پليمرهاي خاص، هاديهايي از جنس منيزيم وفسفر، مدارهاي سيليکوني و برخي مواد ديگر سازگار با محيط زيست صورت گرفته است.