نماد آخرین خبر

فناوری جدیدی که امکان مشاهده رنگ‌ در طیف مادون قرمز را فراهم می‌کند

منبع
زوميت
بروزرسانی
فناوری جدیدی که امکان مشاهده رنگ‌ در طیف مادون قرمز را فراهم می‌کند

زوميت/ دانشمندان به فناوري جديدي دست پبدا کرده‌اند که مي‌تواند به دوربين‌هاي استاندارد، توانايي تشخيص رنگ عناصر مختلف در طيف مادون قرمز بدهد.
دانشمندان طي پژوهشي که مستندات آن به‌تازگي در نشريه‌ي Laser & Photonics Reviews منتشر شده است، به فناوري‌ خاصي دست پيدا کردند که به دوربين‌هاي استاندارد، امکان تشخيص رنگ‌هايي را مي‌دهد که چشم انسان و دوربين‌ عادي قادر به تشخيص آن‌ها نيستند.

اين فناوري امکان عکس‌برداري از موادي مانند هيدروژن، کربن و سديم را فراهم مي‌کند؛ هر کدام از اين مواد داراي رنگ منحصربه‌فردي در طيف مادون قرمز است. همچنين ترکيبات زيستي که در طبيعت يافت مي‌شوند اما براي چشم غير مسلح يا دوربين‌ عادي نامرئي محسوب مي‌شوند، از اين طريق قابل مشاهده هستند. اين فناوري مي‌تواند در زمينه‌هاي مختلف از جمله بازي‌هاي رايانه‌اي، عکاسي و همچنين در رشته‌هاي امنيت، پزشکي و نجوم کاربرد وسيعي داشته باشد.

دکتر رژن، فيزيک‌دان عضو اين گروه تحقيقاتي، مي‌گويد:

چشم انسان قادر به تشخيص فوتون‌هايي با طول موج بين ۴۰۰ تا ۷۰۰ نانومتر (بين آبي و قرمز) است. اما اين بازه تنها قسمت کوچکي از طيف الکترومغناطيسي شامل امواج راديويي، مايکروويو و اشعه ايکس را تشکيل مي‌دهد. در طول موج‌هاي پايين‌تر از ۴۰۰ نانومتر، اشعه فرابنفش (UV) و بالاتر از ۷۰۰ نانومتر، امواج مادون قرمز - که خود به سه بخش نزديک، ميانه و دور تقسيم مي‌شود - وجود دارد. در هر کدام از اين قسمت‌هاي طيف الکترومغناطيسي، اطلاعات زيادي تحت عنوان رنگ وجود دارد که تاکنون نامرئي بوده است.
محققان معتقدند از آنجاکه بسياري از مواد امضاي منحصربه‌فردي با عنوان «رنگ» دارند، رنگ‌ها در هر سه بخش طيف مادون قرمز ( به‌خصوص در قسمت ميانه) داراي اهميت زيادي هستند. به‌عنوان مثال  به دليل وجود تجمع بيشتر مولکول‌هايي از نوعي خاص، از اين طريق مي‌توان به‌آساني سلول‌هاي سرطاني را شناسايي کرد.

فناوري‌هاي موجود براي آشکارسازي امواج مادون قرمز بسيار گران هستند و عمدتا قادر به تشخيص رنگ نيستند. در تصويربرداري پزشکي، آزمايشاتي انجام شده است که در آن تصاوير مادون قرمز به نور مرئي تبديل مي‌شوند تا سلول‌هاي سرطاني (ازطريق مولکول‌ها) شناسايي شوند. تا به امروز اين فرايند به دروبين‌هاي بسيار پيچيده و گران‌قيمت احتياج داشت که لزوما براي استفاده عمومي قابل دسترس نيستند.

اما در اين مطالعه، محققان توانستند فناوري ارزان و کارآمدي بسازند که مي‌تواند روي يک دوربين استاندارد سوار شود و براي اولين ‌بار امکان تبديل فرکانس فوتون‌هاي نور از کل طيف مادون قرمز به طيف مرئي را فراهم ‌کند.

پروفسور سوچوفسکي در اين باره مي‌گويد:
ما انسان‌ها مي‌توانيم طيف بين رنگ قرمز و آبي را مشاهده کنيم. اگر ما توانايي مشاهده در طيف مادون قرمز داشتيم، امکان مشاهده عناصري مانند هيدروژن، کربن و سديم به رنگ منحصربه‌فردشان وجود داشت. به‌وسيله اين فناوري، يک ماهواره ناظر بر محيط ‌زيست مي‌تواند آلاينده‌اي که از يک گياه ساطع مي‌شود مشاهده کند يا يک ماهواره جاسوسي مي‌تواند محل قرارگيري مواد منفجره يا اورانيوم را تشخيص دهد.ازآنجاکه همه‌ي اجسام در طيف مادون قرمز تابشي از نوع گرما دارند، تمام اين اطلاعات در شب نيز قابل مشاهده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره