نماد آخرین خبر

رژیم غذایی دوران مدرسه چه تاثیری بر روی قد دانش‌آموزان دارد؟

منبع
مجله ايلياد
بروزرسانی
رژیم غذایی دوران مدرسه چه تاثیری بر روی قد دانش‌آموزان دارد؟

مجله ايلياد/ طي يک آناليز جهاني که توسط کالج سلطنتي لندن در مجله‌ي معتبر Lancet منتشر شده است، قد و وزن کودکاني که در سن مدرسه هستند و همچنين افراد بزرگسال جوامع مختلف مورد ارزيابي قرار گرفته است. اين مطالعه نشان داده است که قد و وزن کودکان در سنين مدرسه به‌عنوان نشانگرهاي سلامت و کيفيت تغذيه‌ي اين کودکان، به شدت در نقاط مختلف دنيا متفاوت است.
در اين مطالعه داده‌هاي مربوط به ۶۵ ميليون کودک و نوجوان ۵ تا ۱۹ ساله از ۱۹۳ کشور دنيا جمع‌آوري شده است که نشان‌دهنده‌ي تفاوت‌هاي عمده بين اين افراد در کشورهاي مختلف بوده است.
بين ۱۹ ساله‌ها در قدبلندترين ملت‌ها و قد کوتاه‌ترين ملت‌ها تفاوت بسيار زياد ۲۰ سانتي‌متري وجود دارد. اين ميزان قد را دختران طي ۸ سال و پسران طي ۶ سال رشد مي‌کنند. در اين مطالعه، مشخص شده است که دختران ۱۹ ساله‌ي بنگلادشي و گواتمالايي که ملت‌هايي با کوتاه‌ترين دختران هستند، داراي قدي مشابه يک دختر ۱۱ ساله‌ي هلندي باشند. هلند بلندترين دختران و پسران دنيا را دارد.

محققين هشدار داده‌اند که نداشتن رژيم غذايي باکيفيت در دوران کودکي، مي‌تواند رشد کودکان را با چالش مواجه کند و منجر به چاقي آن‌ها شود. داده‌هاي اين مطالعه از سال ۱۹۸۵ تا ۲۰۱۹ جمع‌آوري شده است و نشان داده است که کشورهاي شمال‌غرب و مرکز اروپا دختران و پسران ۱۹ ساله‌ي بلند قدي دارند که از بين آن‌ها مي‌توان به کشورهاي هلند، مونته‌نگرو، دانمارک و ايسلند اشاره کرد. کشورهاي جنوب و جنوب‌شرق آسيا، آمريکاي لاتين و شرق آفريقا شامل کشورهاي تيمور شرقي، گينه‌ي نو، گواتمالا و بنگلادش نيز کوتاه‌ترين جوانان را دارند.
بيشترين بهبود در متوسط قد طي ۳۵ سال گذشته متعلق به چين، کره‌ي جنوبي و برخي از کشورهاي جنوب آسيا بوده است. به‌عنوان مثال پسران ۱۹ ساله‌ي چيني در سال ۲۰۱۹ به طور متوسط ۸ سانتي‌متر از ۱۹ ساله‌هاي سال ۱۹۸۵ بلندتر هستند و رتبه‌ي چين از نظر متوسط قد از ۱۵۰ سانتي‌متر در سال ۱۹۸۵ تا ۶۵ سانتي‌متر در سال ۲۰۱۹ بهبود پيدا کرده است. برخلاف چين، در کشورهاي آفريقايي طي ۳۵ سال گذشته متوسط قد کودکان کاهش پيدا کرده است.


شاخص توده‌ي بدن «BMI» نيز در اين مطالعه ارزيابي شده که نشان دهنده‌ي بالا بودن اين شاخص در کشورهاي خاورميانه، آمريکا و نيوزلند و پايين بودن آن در کشورهايي مانند هند، بنگلادش و کشورهاي جنوب آسيا بوده است.

در اين مطالعه مشخص شده است که کودکان در برخي از کشورها تا سنين ۵ سالگي قد مناسبي داشته‌اند، ولي در مراحل بعد رشد کمتر از معمول داشته‌اند که نشان دهنده‌ي تاثير رژيم غذايي نامناسب در دوران مدرسه است. پروفسور «مجيد عزتي» به‌عنوان نويسنده‌ي اصلي اين مقاله، مي‌گويد: «اين وضعيت نشان دهنده‌ي عدم توزيع مناسب منابع قبل از مدرسه و بعد از مدرسه است که در دوران شيوع کرونا که کودکان فقير از تغيه‌ي مدارس استفاده نمي‌کنند، از اهميت بيشتري برخوردار است.»

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره