نماد آخرین خبر

تشعشعات هسته‌ای فرانسه در دهه ۱۹۶۰ از صحرای آفریقا به این کشور بازگشت!

منبع
ايسنا
بروزرسانی
تشعشعات هسته‌ای فرانسه در دهه ۱۹۶۰ از صحرای آفریقا به این کشور بازگشت!

ايسنا/ گفته مي‌شود ابري متشکل از گرد و غبار در صحراي بزرگ آفريقا که راديواکتيوي است، درحال بازگرداندن تشعشعات آزمايش‌هاي هسته‌اي فرانسه در دهه ۱۹۶۰ به اين کشور است و مانند يک بومرنگ به اين کشور بازمي‌گردد.
 به نقل از آي‌اي، مي‌گويند هرچه بکاريد همان را درو خواهيد کرد، اما گاهي درستي اين ضرب‌المثل ثابت نمي‌شود. اکنون يک سازمان غيردولتي فرانسوي موسوم به "ACRO" گزارش داده است که ابري از گرد و غبار راديواکتيوي مانند يک بومرنگ در حال بازگشت به فرانسه است.

فرانسه آزمايشات هسته‌اي خود را در دهه ۱۹۶۰ در صحراي بزرگ آفريقا که بزرگترين صحراي گرم جهان است، انجام داد و اکنون به نظر مي‌رسد که اين تشعشعات در حال بازگشت به اين کشور هستند. اگرچه اين تشعشعات براي سلامتي انسان خطرناک تلقي نمي‌شوند، اما بازگشت آنها به فرانسه کنايه‌آميز است.

سازمان ACRO ادعا مي‌کند "سزيم-۱۳۷" که محصول شکافت هسته‌اي ايجاد شده در انفجارهاي هسته‌اي است، در ابرهايي از گرد و غبار به فرانسه بازگردانده مي‌شوند. اين سازمان غيردولتي پس از انجام آزمايش روي گرد و غبار اخيرا آمده از صحراي بزرگ آفريقا که در منطقه "ژورا" نزديک مرز فرانسه با سوئيس جمع‌آوري کرده بود، به اين نتيجه رسيد.

اين سازمان در بيانيه‌اي گفت: با توجه به رسوبات همگن در يک منطقه وسيع، بر اساس اين نتيجه تحليلي ACRO تخمين مي‌زند که ۸۰ هزار بشکه در هر کيلومتر مربع "سزيم -۱۳۷" وجود داشته باشد. اين آلودگي راديواکتيوي که از فاصله‌اي بسيار دور مي‌آيد، حاصل از آزمايش‌هاي هسته‌اي فرانسه در ۶۰ سال پيش است.

پروفسور "پدرو سالازار کاربالو" دانشمند دانشگاه "لاگونا" که مسئول آزمايش اين ابر گرد و غبار است، به يورونيوز گفت اين ماده کاملاً بي‌خطر است. وي همچنين مسئول آزمايش گرد و غبار برآمده از طوفان‌هاي شديد در سال ۲۰۲۰ بود که بسياري از فرودگاه‌ها را تعطيل کرد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar