درمان سرطان سینه در پنج دقیقه!

سيناپرس/ با توجه به همه گيري کرونا و خطر زياد ابتلا به کوويد ۱۹ براي افراد سرطاني، محققان انگليسي از به کارگيري يک نوع تزريق جديد در درمان سرطان پستان خبر دادند که زماني که بيمار بايد در بيمارستان بگذراند را از دو ساعت و نيم به فقط پنج دقيقه کاهش مي دهد.
پژوهشگران اعلام کردند که تزريق جديدي در درمان سرطان پستان مي تواند جايگزين درمان دو ساعت و نيم فعلي شود که با کم کردن مدت زماني که افراد بايد در بيمارستان بگذراند، مي تواند امکان خطر ابتلا به کوويد ۱۹ را در آنها به طور قابل توجهي کاهش دهد. در حقيقت اين تزريق جديد، بخشي از درمان سرطان پستان است که با توجه به همه گيري کرونا و خطر ابتلاي افراد مبتلا به سرطان ابداع شده تا خطرات ابتلاي اين بيماري همه گير را کم کند چرا که بيماران بايد در فواصل زماني مشخص اين تزريق ها را دريافت کنند.
اين نوع درمان که فيسگو (Phesgo) نام دارد توسط خدمات ملي بهداشت در سراسر انگليس در حال انجام است و به بيماران سرطان پستان که تحت شيمي درماني هستند ارائه مي شود. فيسگو ترکيبي با دوز ثابت از داروهاي پرتوزوماب با تراستوزوماب، گيرنده HER2 / neu است که پيش از اين هر دو به صورت تزريق وريدي و جداگانه تجويز مي شدند. لازم به توضيح است که اين دارو براي درمان تمام مراحل سرطان پستان HER2 مثبت در ترکيب با شيمي درماني استفاده مي شود.
آماده سازي و تجويز اين درمان در حدود پنج دقيقه طول مي کشد که در مقايسه با دو تزريق که ممکن است دو ساعت و نيم طول بکشد، بسيار ناچيز است. اين زمان کوتاه مي تواند به بيماران کمک کند تا کمتر در محيط بيمارستاني قرار بگيرند و بيشتر زمان خود را در محيط هاي فرح بخش و يا پيش دوستان و خانواده خود بگذرانند که در حفظ روحيه و بهداشت رواني شان تاثير به سزايي خواهد داشت.
سرطان پستان به نوعي سرطان گفته ميشود که رشد و گسترش سلول هالي سرطاني از بافت پستان آغاز ميشود. توده در پستان، تغيير در شکل ظاهري پستان، فرورفتگيهاي کوچک پوستي، خروج مايع از نوک پستان، نوک فرورفتهٔ پستان يا پوست قرمز و خشک و پوستهپوسته شده پستان، از نشانههاي اين سرطان است. در صورتي که اين بيماران دچار متاستاز شوند، دردهاي استخواني، تورم و بزرگي غدد لنفاوي، تنگي نفس يا يرقان هم ممکن است ديده شود. اين بيماري در بين مردان نيز ديده مي شود اما بسيار کم است و بيشتر زنان را درگير مي کند.
از عوامل خطرساز جهت ابتلا به سرطان پستان مي توان به جنسيت مؤنث، چاقي، عدم فعاليت بدني، اعتياد به الکل، درمان جايگزيني هورمون پس از يائسگي، پرتوهاي يونيزان، آغاز قاعدگي زودهنگام در سنهاي بسيار پائين، دير بچهدار شدن يا عدم بارداري، سابقهٔ قبلي سرطان پستان و سابقهٔ خانوادگي سرطان پستان است.