ارتباط مکمل های روغن ماهی با اختلال تپش قلب

مهر/طبق نتايج يک تحقيق جديد، مکمل هاي اُمگا۳ با افزايش احتمال ابتلا به فيبريلاسيون دهليزي در افراد داراي چربي خون بالا همراه هستند.
به نقل از ساينس ديلي، دکتر «سالواتور کاربون»، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه ويرجينيا، در اين باره ميگويد: «در حال حاضر، مکملهاي روغن ماهي براي بيماران داراي تري گليسيريد پلاسما افزايش يافته تجويز ميشود تا خطر قلبي عروقي را کاهش دهد.»
برخي آزمايشات باليني نشان داده اند که اسيدهاي چرب اُمگا ۳ ممکن است با افزايش خطر ابتلاء به فيبريلاسيون دهليزي، شايعترين اختلال تپش قلب، همراه باشد. احتمال ابتلاء به سکته در افراد مبتلا به اين اختلال پنج برابر بيشتر است.
اين مطالعات فرمولهاي مختلف اسيدهاي چرب اُمگا ۳ را در دوزهاي مختلف آزمايش کردند و به بررسي اين موضوع پرداختند که آيا روغن ماهي به طور مداوم با افزايش خطر ابتلاء به فيبريلاسيون دهليزي مرتبط است.
اين تجزيه و تحليل شامل پنج آزمايش کنترل شده تصادفي بود که اثرات مکمل اسيدهاي چرب اُمگا ۳ را بر عوارض قلبي عروقي بررسي ميکرد. شرکت کنندگان تري گليسيريد بالا داشتند و يا در معرض خطر ابتلاء به بيماريهاي قلبي عروقي بودند يا بيماري قلبي عروقي قطعي داشتند. در مجموع ۵۰۲۷۷ بيمار روغن ماهي يا دارونما دريافت کردند و بين ۲ تا ۷ سال تحت نظر بودند. دوز روغن ماهي از ۰.۸۴ گرم تا ۴ گرم در روز متفاوت بود.
محققان دريافتند که مکمل اسيد چرب اُمگا ۳ با افزايش قابل توجه خطر ابتلاء به فيبريلاسيون دهليزي در مقايسه با دارونما با نسبت ميزان بروز ۱.۳۷ همراه است.
به گفته دکتر کاربون، «مطالعه ما نشان ميدهد که مکملهاي روغن ماهي با افزايش خطر فيبريلاسيون دهليزي در بيماران در معرض خطر قلبي عروقي مرتبط است. اگرچه يک آزمايش باليني اثرات قلبي عروقي مفيد مکمل را نشان ميدهد، اما خطر فيبريلاسيون دهليزي بايد در زمان تجويز اين داروها در نظر گرفته شود.»