نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
علم و تکنولوژی

جهان در 2050‍؛ اتفاقات پیش‌بینی شده برای 30 سال آینده

منبع
خراسان
بروزرسانی
جهان در 2050‍؛ اتفاقات پیش‌بینی شده برای 30 سال آینده

خراسان/ هوشمند شدن همه وسايل، کشف‌شدن واکسن بيشتر بيماري‌ها، عادي شدن قطعي برق در دنيا و ... از اتفاقات پيش‌بيني شده براي 30 سال آينده است 
 پيش‌بيني آينده هميشه براي ما اتفاق جالب و هيجان انگيزي بوده‌است. اين که جهان در سال‌هاي بعد چه تغييري خواهد کرد و زندگي ما به واسطه اين تغييرات چه تفاوت‌هايي خواهد داشت، بسيار قابل توجه است. حتي در بعضي فيلم‌ها و کارتون‌ها به آينده جهان پرداخته شده و درباره تسخير زمين توسط روبات‌ها، نابودي زمين و کوچ بشر به مريخ يا تغييراتي که در جهان آينده رخ مي‌دهد، چندين فيلم‌نامه و سناريو نوشته شده است. سال‌ها پيش يکي از اقوام بشر معتقد بود زمين در سال 2012 نابود خواهد شد و حتي چندين پيشگوي معروف هم آن را تاييد کرده بودند، اما امروز در سال 2021 هنوز زمين سر جاي خود قرار دارد و با تغييراتش زندگي انسان را نسبت به سال‌ها پيش دگرگون  کرده است. گويي بشر امروز زندگي کردن را ديگرفقط از پدر و مادرش تقليد نمي‌کند و مجبور است براي ادامه حيات در اين سياره راه جديدي پيدا کند. در پرونده امروز زندگي‌سلام مي‌خواهيم ببينيم در سال ۲۰۵۰، احتمالا چه رويدادهاي خوب يا بدي در انتظار جهان خواهد بود. با ما همراه باشيد.

کشف واکسن و درمان بيماري‌ها 
با همه‌گيري کرونا مسابقه يافتن درمان‌ها و واکسن‌ها براي اين بيماري آغاز شد. اين چالش به پيشرفت‌هايي در زمينه علوم زيستي هم منجر شد. شايد از حالا نتوانيم حدس بزنيم که در 2050 چه بيماري‌هاي جديدي انسان را تهديد خواهد کرد اما تا 30 سال آينده قطعا در زمينه‌هاي پزشکي رشد بالايي داريم، واکسن و درمان‌ بيماري‌هاي فعلي نظير ايدز را خواهيم يافت. پژوهشگران بر اين باورند که تا يکي‌، دو دهه آينده مي‌توانند واکسن پيشگيري از شيوع بيماري ايدز و بسياري از بيماري هاي ديگر را کشف کنند.
 
گوشت‌مصنوعي ؛ غذاي اصلي
در سال 2004، گاردين به درستي پيش‌بيني کرد که تمايل بيش از حد جهان توسعه‌يافته به گوشت يکي از مهم‌ترين موضوعات براي بقاي انسان است. مصرف بيش از حد گوشت و لبنيات در غرب همچنان به گرم شدن کره‌زمين دامن مي‌زند. انسان امروز آگاه‌تر شده و با توجه به اين موضوع و با هدف حفظ محيط زيست سعي بر حذف يا کمتر کردن مصرف گوشت در سبد غذايي خود گرفته است و از پروتئين‌هاي گياهي به جاي آن استفاده مي‌کند. به همين دليل پيش‌بيني مي‌شود تا سال 2050 اغلب انسان‌ها در جهان از غذاهاي گياهي يا گوشت‌هاي مصنوعي استفاده کنند. پيش‌بيني مي‌شود رژيم غذايي مردم تا سال 2050 بيشتر شامل ميوه‌ها، سبزيجات، آجيل و حبوبات باشد و تقريبا مصرف آن‌ها دو برابر ‌شود و مصرف گوشت قرمز و شکر تقريبا بيش از 50 درصد کاهش ‌يابد.

رفع 80 درصد نيازها با انرژي هاي تجديدپذير
صنعت سوخت‌هاي فسيلي هم اکنون بخشي از بازار اصلي سرمايه‌گذاري جهاني است و مافياهاي زيادي در سراسر جهان دارد. هرچه جمعيت بيشتر شود، تعداد مسکن و خودرو‌ها هم افزايش مي‌يابد که مسلما سوخت بيشتري نياز دارند. بنابراين با همين روند مصرف فعلي در سال ۲۰۵۰، با افزايش ۱۱۰درصدي تقاضاي نفت به بيش‌ از ۱۹۰ ميليون بشکه در روز و دو برابرشدن کل تقاضاي انرژي رو‌به‌رو خواهيم‌ شد. بنابراين براي 30 سال آينده بايد به‌دنبال سوخت‌هاي غيرفسيلي باشيم. طبق پيش‌بيني‌ها تا سال 2050 ، انرژي تجديدپذير مي‌تواند 80 درصد نيازهاي کشورهاي توسعه‌يافته را تأمين کند.
 
برابري جنسيتي 
روز به روز برابري جنسيتي در دنيا بيشتر مي‌شود. پيش‌بيني مي‌شود در ۲۰۵۰، زنان و مردان در بيشتر کشورهاي توسعه‌يافته، سهمي برابر در کارهاي منزل و بچه‌داري خواهند داشت و دستمزدها و مشارکت زنان در بازار کار به مردان نزديک شود.

جمعيت، نرخ باروري و اميد به زندگي در 2050
طبق گزارش جديد سازمان ملل در سال 2019، انتظار مي‌رود در 30 سال آينده جمعيت جهان 2 ميليارد نفر افزايش يابد و از 7/7 ميليارد نفر کنوني به 7/9 ميليارد نفر در سال 2050 برسد. جمعيت جهان به دليل افزايش اميد به زندگي و کاهش سطح باروري در حال پير شدن است اما همچنان رشد دارد و نرخ رشد در مناطق مختلف بسيار متفاوت است.  احتمالا در سال 2027 هند از چين پيشي مي‌گيرد و در مقام اول پرجمعيت‌ترين کشور جهان خواهد ايستاد. نرخ باروري جهاني، از 2/3 تولد براي هر زن در سال 1990 به 5/2 در سال 2019 رسيده و احتمالا در سال 2050 به 2/2 کاهش مي‌يابد اما اميد به زندگي در جهان تغيير خواهد کرد، از 2/64 سال در 1990 به 6/72 سال در 2019 رسيده و انتظار مي رود که در سال 2050 به 1/77 سال افزايش يابد. پيش بيني مي‌شود تا سال 2050 از هر شش نفر در جهان يک نفر بالاي 65 سال(16 درصد مردم جهان) خواهد بود، در حالي که اين آمار هم اکنون 9 درصد است.
 

تاخت ‌و ‌تاز خيره‌کننده فناوري


سال‌ها پيش با اين‌که رايانه‌هاي شخصي و تلفن‌هاي‌همراه در حال توسعه بودند اما درک اين ‌که چگونه فناوري ارتباطات را دگرگون مي‌کند، دشوار بود. تکنولوژي قطعا تا سال 2050 با سرعت باورنکردني رو به جلومي‌رود. در ادامه به چند مورد از محتمل ترين آن ها اشاره خواهد شد.
  نانوبات‌ها: تا سال 2050 ، نانوبات‌ها(روبات‌هايي که اجزاي آن‌ها در مقياس نانو هستند) توليد شده و مغز مابه طور مستقيم به فضاي‌مجازي متصل مي‌شود. از طريق نانوبات‌ها شما کاملاً از سيستم عصبي در واقعيت مجازي غوطه ور مي‌شويد. در حقيقت مي‌توانيد همان کاري را که قبلاً با گوشي‌هاي هوشمند خود انجام مي‌داديد با مغز خود انجام دهيد!
  گردشگري در فضا: شما در سال 2050 مي‌توانيد مقصد خود را براي سفر بين کشورهاي اروپايي، آمريکايي، آفريقايي و مريخ انتخاب کنيد و تعطيلات آخر هفته را به يک سياره ديگر برويد يا تعطيلات آخر هفته خود را در مريخ بگذرانيد.
  متصل شدن همه وسايل‌مان به اينترنت: همه‌گيري فناوري و اينترنت باعث خواهد شد که همه وسايل روزمره ما احتياج داشته باشند به اينترنت متصل شوند. در نتيجه شاهد تغيير در طراحي محصولات خواهيم بود. براي مثال در سال2050 قهوه‌ساز شما به اينترنت متصل مي شود و طبق دستور بين‌المللي برايتان اسپرسو درست مي‌کند!
  پروتزها و اندام مصنوعي: قطعا پيشرفت تکنولوژي پاي خودش را به دنياي پزشکي و مهندسي پزشکي باز خواهد کرد و با همه‌گيري استفاده از پروتزها و اندام مصنوعي، معلوليت‌هاي حاصل از قطع عضو در سراسر دنيا ريشه‌کن خواهد شد. همچنين ايمپلنت‌هاي سايبرنتيک براي تقويت عضلات پا هم به يک انتخاب براي مردم تبديل خواهد شد. چيزي که کاملا واضح است، به طور قطع در آينده با پيشرفت تکنولوژي پزشکي هم رشد قابل توجهي خواهد کرد.
  لباس‌‌‌هاي هوشمند: در سال 2050 شما مي‌توانيد با پوشيدن يک شلوار هوشمند دويدن و راه رفتن را براي خود آسان‌تر کنيد. شايد هم فانتزي مرد عنکبوتي به حقيقت پيوست و بتوانيد از ساختمان‌هاي شهر بالا و پايين بپريد. همچنين احتمالا بتوانيد طرح روي بلوزتان را با ضربان قلب و ميزان اکسيژن خون‌تان تغيير دهيد!
  روبات‌ها: در سال 2050، روبات‌ها با انسان رقابت خواهند کرد. اين روبات‌ها به طور مستقل حرکت خواهند کرد و ظرفيت‌هاي فکري يک انسان را دارند. روبات‌ها مي‌توانند زندگي انسان‌ها را تسهيل کنند اما نگراني شغلي بزرگي که وجود دارد اين است که روبات‌ها جايگزين افرادي شوند که در بخش بهداشت کار مي‌کنند. در واقع روبات‌ها حرفه پزشکي و پرستاري را هم در آينده تهديد مي‌کنند.
  کاشت تراشه‎ ها: اين فناوري در دست توسعه است و انتظار مي‌رود در 2050 در دسترس باشد. تلفن‌هاي همراه به صورت تراشه قادر به کاشت در بدن انسان هستند. تصور کنيد آن‌چه ما هر روز به عنوان گوشي هوشمند استفاده مي‌کنيم، زير پوست ما و بخشي از وجود ما خواهد بود.

 
عادي‌شدن قطعي برق در دنيا
اگر انتشار کربن همين‌طور ادامه يابد و هيچ‌کاري انجام ندهيم، سطح آب درياها در سراسر جهان بالا خواهد آمد. بر اساس پيش‌بيني‌ها تا سال 2050، شهرهاي ساحلي از نيويورک گرفته تا کلکته ويران خواهند شد. بالا آمدن آب اقيانوس‌ها تا سال ۲۱۰۰، ممکن است به ۳ فوت(حدود ۹۱ سانتي‌متر) برسد اما فقط ۴۵ سانتي‌متر بالاآمدن آب‌ها هم مي‌تواند بسياري از مردم شهرهاي ساحلي را بي‌خانمان کند. در ضمن، هرچه سطح آب درياها بالاتر بيايد، توفان‌هاي گرمسيري قوي‌تري خواهيم داشت. همچنين، مصرف انرژي در سراسر جهان افزايش خواهد يافت که به‌نوبه خود به ‌قطعي گسترده برق منجر خواهد شد. درشهرهاي بزرگ با ازدحام جمعيت زياد، شرايط بدتر خواهد بود. احتمالا تا سال ۲۰۵۰، بيش‌ از 50 درصد جمعيت اين شهرها با خاموشي‌هاي گاه‌ و بي گاه مواجه خواهند شد.


نويسنده : مهسا کسنوي | روزنامه‌نگار
 منابع اين بخش از پرونده: theguardian.com، datafloq.com، businessinsider.com، apiumhub.com، zhortech.com

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره