نماد آخرین خبر

نحوه حرف زدن طوطی ها رمز گشایی شد

منبع
آنا
بروزرسانی
نحوه حرف زدن طوطی ها رمز گشایی شد

آنا/یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد طوطی‌ها نه‌ تنها توانایی تقلید گفتار انسان و صدا‌های مختلف را دارند؛ بلکه هر یک از آن‌ها دارای صدای منحصربه‌فرد خود هستند.
 نتایج یک مطالعه مشترک بین مؤسسه رفتار حیوانات ماکس پلانک در آلمان و مرکز تحقیقاتی «Museu de Ciències Naturals de Barcelona» در اسپانیا روی طوطی‌ها نشان داد که هر طوطی دارای لحن صوتی یا امضای صدایی مشخصی است و این موضوع به آن‌ها اجازه می‌دهد اصوات را دقیقاً مانند انسان‌هایی که دوست دارند، کپی کنند.
این مطالعات نشان می‌دهد طوطی‌های وحشی امکان تقلید صدای مشابه گونه‌های دیگری مانند دلفین‌ها و خفاش‌ها را هم دارند. «سیمئون اسمیل» (Simeon Smeele)، پژوهشگر ارشد این مطالعه در رابطه با موضوع فوق می‌گوید: منطقی به نظر می‌رسد که طوطی‌ها قابلیت تقلید صدای زیرین داشته باشند

این یک راه‌حل مطلوب برای پرنده‌ای است که به‌طور پویا صدای خود را تغییر می‌دهد؛ اما هنوز باید در یک دسته و گروه بسیار پر سروصدا از همنوعانش قابل تشخیص بوده و شناخته شود.
همان‌طور که انسان‌ها می‌توانند صدا‌های پیچیده‌ای تولید کنند که به دلیل ساختار منحصربه‌فرد این اصوات، قابل تشخیص بوده و اطرافیان تشخیص دهند این صدا متعلق به چه کسی است؟. حیوانات خاصی مانند پرندگان، خفاش‌ها و دلفین‌ها نیز دارای امضای صوتی متمایزی هستند که آن‌ها را در گروه خود قابل تشخیص می‌کند.
تابه‌حال، شواهد کمی از این ایده که حیوانات در هر صدایی که تولید می‌کنند دارای علائم متمایز هستند، پشتیبانی می‌کرد.
اسمیل در این‌باره می‌گوید: ممکن است ده‌ها پرنده به‌طورهم‌زمان در یک گروه سروصدا کنند. طبیعتاً آن‌ها به روشی برای پیگیری این‌که کدام عضو گروه چه صدایی می‌سازد، نیاز دارند.
وی که در مورد وجود بالقوه ویژگی‌های انحصاری صدا در طوطی‌ها کنجکاو بود، به بارسلونا سفر کرد، جایی که بزرگ‌ترین جمعیت ثبت‌شده طوطی‌های وحشی در آن زندگی می‌کردند.
این طوطی‌ها که یک‌گونه مهاجم به‌حساب می‌آیند، پارک‌های این شهر را به تعداد زیادی پر کرده‌اند و این پرندگان برای دو دهه، در قالب برنامه‌ای به رهبری موزه طبیعی بارسلونا با علامت‌گذاری تعقیب شده است و مشخص شد بیش از ۳ هزار طوطی در بارسلونا مقیم هستند. این شناسایی گسترده به مطالعه پژوهشگران در مورد تمایز صدای هر یک از این طوطی‌ها کمک کرد.
در ادامه محققان با استفاده از میکروفون‌های تخصصی، صد‌ها مورد از اصوات این پرندگان را ضبط کردند و بیش از ۵ هزار نمونه صوتی خاص را جمع‌آوری کردند. این تحقیق گسترده که دو سال به طول انجامید، ثبات این تماس‌ها را در طول زمان آشکار کرد.
محققان با کمال شگفتی دریافتند تنوع قابل‌توجهی در ویژگی‌های صوتی طوطی‌ها وجود داشت که آن‌ها از آن برای تعیین هویت خود استفاده می‌کنند. در ادامه پژوهشگران با استفاده از یک دستگاه تخصصی برای تشخیص هویت صوتی، دریافتند که دستگاه می‌تواند پس از ضبط صدا و کالیبره شدن آن برای یک پرنده خاص، آن پرنده را بدون توجه به خروجی صدای وی در دفعات بعد تشخیص دهد.
در حقیقت یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد اگر طوطی‌ها واقعاً دارای یک نشانگر ویژه و خاص صوتی باشند، قابلیت فوق می‌تواند این معما را حل کند که چگونه طوطی‌ها قادرند از نظر آوازی همه اصوات را تقلید کرده و در عین حال انسجام اجتماعی خود را حفظ کنند.
شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Royal Society Open Science منتشر شده است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره