نماد آخرین خبر

طرز تهیه آش لخشک خوشمزه و سنتی به روش مشهدی

منبع
بروزرسانی
طرز تهیه آش لخشک خوشمزه و سنتی به روش مشهدی

چی شی/ آش لخشک که با نام آش قییش هم شناخته می شود یکی از انواع آش های سنتی استان خراسان است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش لخشک در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه آش لخشک، ابتدا اسفناج شسته و خرد شده را به همراه رشته‌های لخشک و نمک در آب جوش می‌پزیم. پس از ۲۰ دقیقه، مواد را آبکش کرده و کنار می‌گذاریم تا خنک شوند. سپس ماست و دوغ محلی را با نمک و سیر رنده‌ شده ترکیب کرده و به اسفناج و رشته‌ها اضافه می‌کنیم. در نهایت، نعناع خشک را در روغن تفت داده و برای تزیین روی آش می‌ریزیم.

طرز تهیه آش لخشک
 
فهرست محتوا
1 خرد کردن اسفناج
2 پخت اسفناج و لخشک
3 آبکش کردن مواد
4 ترکیب ماست و دوغ
5 اضافه کردن سیر
6 آماده کردن نعناع
7 سرو آش لخشک
8 تنظیم نمک
9 جایگزین‌های ماست و دوغ
10 پیشگیری از چسبندگی رشته‌ها

خرد کردن اسفناج
برای تهیه آش لخشک خوشمزه در ابتدای کار یک قابلمه بزرگ را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر جوش بیاید. در همین حین اسفناج را می شوییم و به صورت متوسط خرد می کنیم.
 
پخت اسفناج و لخشک
پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، اسفناج خرد شده را به همراه رشته های لخشک و ۳ قاشق چایخوری نمک ( نمک را می توانید در آخر اضافه کنید) به قابلمه اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم اسفناج و رشته به مدت ۲۰ دقیقه بپزند.

آبکش کردن مواد
زمانی که رشته ها شفاف شدند، آنها را به همراه اسفناج آبکش می کنیم. توجه داشته باشید زمانی که رشته لخشک را آبکش می کنیم باید شفاف شده باشد و پس از آبکش کردن سفت نباشد.

ترکیب ماست و دوغ
در این مرحله رشته و اسفناج را درون یک کاسه بزرگ می ریزیم و کنار می گذاریم تا از حرارت بیفتند. در ادامه ماست محلی را به همراه دوغ محلی و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل یک کاسه با هم ترکیب می کنیم.

اضافه کردن سیر
حالا سیرها را رنده کرده و به کاسه اضافه می کنیم، سپس کمی هم می زنیم تا مواد یکدست شوند. در ادامه مخلوط ماست را به کاسه حاوی اسفناج و رشته اضافه می کنیم و به آرامی ترکیب می کنیم تا مواد یکدست شوند.


آماده کردن نعناع
در این مرحله نعناع خشک را با کمی روغن درون یک تابه چند ثانیه تفت می دهیم تا کمی تغییر رنگ دهد. در آخر آش را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم، سپس با نعناع داغ تزیین کرده و سرو می کنیم.

سرو آش لخشک
توجه داشته باشید که این آش به صورت سرد سرو می شود و در صورتی که مدت طولانی بماند، ماست و دوغ جذب رشته ها می شوند و آش سفت می شود. برای رقیق کردن آش می توانید کمی دوغ یا ماست به آش اضافه کنید.
 
نکات آش لخشک

تنظیم نمک
با توجه به اینکه رشته لخشک و دوغ هر دو حاوی نمک هستند، لازم است در افزودن نمک به آش دقت زیادی داشته باشید. توصیه می‌شود قبل از اضافه کردن نمک، ابتدا مواد آش را بچشید و در مراحل پایانی پخت، میزان نمک را تنظیم کنید.

جایگزین‌های ماست و دوغ
اگر مایل باشید، می‌توانید به‌جای ماست و دوغ از کشک استفاده کنید. کشک به دلیل غلظت و طعم خاصی که دارد، می‌تواند به آش شما طعمی اصیل و سنتی ببخشد. همچنین، کشک علاوه بر طعم خوشایند، ارزش غذایی بالایی دارد و منبع خوبی از کلسیم و پروتئین است. اگر می‌خواهید آش طعم ملایم‌تری داشته باشد، می‌توانید کشک را با کمی آب یا آب گوشت رقیق کنید و سپس به آش اضافه کنید.

پیشگیری از چسبندگی رشته‌ها
برای جلوگیری از چسبیدن رشته‌های آش به یکدیگر، لازم است پس از افزودن آن‌ها به قابلمه، مرتب و مداوم آنها را هم بزنید. بهتر است رشته‌ها را به تدریج و در حالی که آب در حال جوشیدن ملایم است، اضافه کنید تا فرصت جدا شدن داشته باشند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره