تابناک با تو/ سلامتي کلمه ي سنگيني است. مي گويند عسل هاي مصرفي آلوده اند. پس اگر در حال دويدن بوديم و به يک قاشق قند فوري نياز داشته باشيم چه بايد بکنيم؟ آيا هر چه غذا کالري کمتر و ويتامين بيشتري داشته باشد سالم تر است؟ اما طبق تعريف شما از سلامت چند قانون آشپزي وجود دارد که با رعايت آنها مي توانيد مطمئن باشد که غذايتان کامل و سالم است.
سبزيجات
سبزيجات عموما به غذاي سالم شهره اند اما به تعداد انواع آنها روش و شيوه براي طبخشان موجود است. اگر هدفشان کالري کمتر است، افزودني هاي تان را کم کنيد. از روغن يا استفاده نکنيد و يا خيلي کم استفاده کنيد. چرا که هر قاشق روغن ۱۲۰ کالري به انرژي موجود در غذا اضافه ميکند. بهترين راه ها به اين منظور بخار پز، کباب پز و آب پز کردن سبزيجات است. سالاد نيز همينطور. سالاد مي تواند ۲۰۰ کالري به خوش تيپي شما کمک کند.
اگر هدفتان کسب ويتامين هاست، بستگي به اين دارد که به دنبال چه ويتاميني هستيد. ويتامين سي از بهترين ويتامين هاست. ميوه ها و سبزيجات بسته به نوع پختشان ميتوانند بين ۱۵ تا ۵۵ درصد از ويتامين سي خود را از دست بدهند. بهترين روش براي کسب ويتامين سي؟ از ماکروفر استفاده کنيد. چرا که ساختار ويتامين سي در اثر گرما ميشکند و ماکروفر کمترين زمان را صرف پخت غذا ميکند.
اما بيشتر مواد، مثلا آنتي اکسيدانها در حضور گرما افزايش مي يابند. پختن ميتواند بهترين راه تضمين مواد مغذي موجود در سبزيجاتي چون هويج باشد. بر عکس اين موضوع نيز براي بسياري ديگر از سبزيجات صادق است. جالب است بدانيد که سبزيجات کنسروي و بسته بندي شده ي يخ زده اغلب حامل مواد مغذي بيشتري نسبت به سبزيجات تازه اند.
نشاسته
باقي مانده هاي غذاها کمترين ميزان کربن را شاملند. در تحقيقي پاستاي گرم شده به داوطلبان داده شد و نسبت به زماني که تازه بود ميزان افزايش گلوکز کمتري در آنها مشاهده شد. همچنين اگر برنج را با روغن نارگيل طبخ کنيم و آن را يک شب درون يخچال قرار دهيم کالري آن تا ۶۰ درصد کاهش پيدا ميکند. چگونه ممکن است؟ قضيه مربوط به تفاوت نشاسته هاست. نشاسته ي معمولي به سادگي شکسته و توسط قند جذب ميشود و اين موضوع به برتري انسولين و احساس گرسنگي مي انجامد.
خنک کردن پاستا و برنج اين نشاسته هاي عادي را به نشاسته هاي مقاوم تبديل کرده و ديگر به آساني جذب نشده و بيشتر شبيه فيبر و قند عمل ميکنند. نتيجه برتري کمتر انسولين و احساس سيري طولاني تر ميشود.
گوشت
اگر به دنبال منابع پروتئيني و کم کالري مي گرديد، تا جايي که مي توانيد کمتر از چربي استفاده کنيد. چربي ضرري ندارد؛ اما هر گرم از آن ۹ کالري انرژي دارد، در حالي که هر گرم پروتئين و کربوهيدرات تنها ۴ کالري انرژي حمل مي کنند. اين يعني گوشت هاي سفيدي چون مرغ و ماهي کالري کمتري را نسبت به دنده و کله پاچه به بدن شما منتقل مي کنند.
همچنين هر چه هنگام طبخ غذا از روغن کمتري استفاده کنيد بهتر است. در مورد انواع ماهي بهتر است روش بخار پز يا آب پز را انتخاب کنيد. اما اگر مي خواهيد که وعده ي مرغ يا ماهي شامتان دلپذيرتر باشد، مي توانيد آنها را در اجاق کباب کنيد تا رنگي قهوه اي و دوست داشتني به خود بگيرند. کباب کردن با سيخ نيز شيوه ي خوبي است اما به شما هشدار مي دهيم که از اين شيوه کمتر استفاده کنيد، چون استفاده از ذغال به سرطان ارتباط داده شده است.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد
بازار