نماد آخرین خبر

چرا خمير نان به دست مي چسبد و راه حل چيست؟!

منبع
نمناک
بروزرسانی
چرا خمير نان به دست مي چسبد و راه حل چيست؟!
نمناک/ پختن نان در خانه سبب لذت بردن از طعم و مزه نان و کنترل روي مواد افزودني داخل نان مي شود. در اين بخش نکاتي را درباره خمير نان بيان کرده ايم که اميدواريم از آن بهره کافي ببريد. پخت نان در خانه آسان است اما اگر براي اولين بار اين کار را انجام دهيد آماده کردن خمير و مراحل پخت آن مي تواند برايتان کمي مشکل ايجاد کند . يکي از سوالاتي که به هنگام آماده نمودن خمير براي يک نانواي تازه کار پيش مي آيد اين است که چه زماني خميرتان خوب ور آمده است ؟ شما مي توانيد با تست انگشت خمير يا ضربه زدن با يک وسيله نوک تيز بفهميد چه زماني خميرتان خوب ور آمده است . قبل از ور آمدن خمير نان را بايد خوب ورز دهيد تا در آن گلوتن ايجاد شده و نان نرم به دست آيد . براي اينکار لازم است ، 10 تا 12 دقيقه خمير را خوب ورز دهيد و سپس با انگشت به آن ضربه بزنيد. اگر خمير پس از ضربه زدن به حالت اول خود بازگشت و شکاف را پر نمود، براي اولين ور آمدن آماده است اما اگر روي خمير ترک عميق ايجاد گشت ، بايد به ورز دادن ادامه دهيد. اولين تست انگشت معمولا خمير نان در دو مرحله ور مي آيد که مرحله اول پس از مخلوط خمير و در داخل کاسه يا نايلون است . بعد از مخلوط کردن خمير آن را درون ظرفي بريزيد و ساعتي زمان براي ور آمدن به آن بدهيد . براي اينکه بفهميد خمير در اين مرحله ور آمده و آماده چانه گرفتن است ابتدا بايد دو تا از انگشتان تان را تا بند دوم در خمير فرو کنيد ، اگر جاي انگشتان تان در خمير به سرعت پر شد، بايد به خمير زمان بيشتري براي ور آمدن بدهيد اما اگر جاي انگشت ها روي خمير باقي ماند خمير آماده چانه گرفتن است و بايد به آن استراحت دهيد تا براي تست دوم آماده گردد . دومين تست انگشت در سيني که چانه ها را قرار داده ايد يا در ظرف مخصوص پخت نان دومين ور آمدن خمير، اتفاق مي افتد. حجم خمير افزايش مي يابد و عطر و طعم مخمر کاهش پيدا خواهد کرد. اگر در اين مرحله خمير بيش از حد بماند و ور بيايد ، ممکن است پف آن در فر بخوابد و بسيار متراکم شود. براي بار دوم مي توانيد زماني که خمير در حال ور آمدن است آن را با نوک انگشت خود تست کنيد. بدين صورت که با نوک انگشت خود به آرامي قرص نان را لمس کنيد، اگر روي آن فرو رفتگي کم عمقي ايجاد شد ، خمير آماده براي پخت است. ملاحظات تست انگشت براي خميرهايي مانند خمير سياباتا يا باگت که با هيدراتاسيون بالا هستند ، جواب نمي دهد و براي خمير نان هايي مناسب است که مقدار متوسطي مايه خمير در آن استفاده شده است .خميرنان باگت يا سياباتا حتي هنگامي که آماده پخت هستند نيز چسبنده اند. خمير مرطوب آماده پخت حتي اگر چسبنده باشد، نبايد هنگامي که به آن دست مي زنيد از هم باز شود. براي اين نوع خمير از آزمون شيشه پنجره مي توان استفاده نمود و براي تعيين قدرت چسبندگي آن قدر آن را بکشيد تا بسيار نازک گردد. علت و رفع چسبندگي خميرنان به دست اگر خميرنان يا شيريني ( يا هر خميري ) چسبنده است و انگشت به آن مي چسبد و نمي توان با آن کار کرد ، بايد خمير را بپوشانيد و در يخچال قرار دهيد تا کاملا سرد شود و از چسبندگي آن کاسته شود . اگر همچنان چسبنده باقي ماند , مقداري آرد به آن بپاشيد و ورز دهيد تا يکدست گردد زيرا اگر آرد آن کمتر از ميزان مناسب باشد ، خمير به دست مي چسبد . اگر بيش از اندازه به آن آرد بزنيد خمير سنگين و خشک مي شود. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره