نماد آخرین خبر

طرز تهيه دوخا؛ ميان‌وعده‌اي مقوي و آجيلي

منبع
برترين ها
بروزرسانی
برترين ها/ دوخا يا دوکا يک ميان‌وعده مقوي و آجيلي است که ترکيبي از چند نوع گياه معطر، آجيل و ادويه است. اين ديپ براي عصرانه و يا وقت‌هايي که گرسنه هستيم به عنوان يک ميان‌وعده عالي و مقوي باعث سيري طولاني مدت مي‌شود. دوخا يک ديپ و يا بهتر است بگوييم يک همراه عالي براي نان و سبزيجات است که يکي از خوراکي‌هاي سنتي کشور مصر است. اين خوراکي تقريبا چيزي شبيه به قوتوي کرمان و يا ترکيب کنجد و شکر سفره شاه پريان در خوزستان است. در سفره شاه پريان کنجد و شکر به طور کامل آسياب و آرد مي‌شود، اما اين مدل آجيلي به صورت خرده ريزه درآمده و مواد تشکيل دهنده آن قابل تشخيص است. من وقتي که خيلي لاغر بودم پزشک تغذيه اين را به عنوان يک ميان‌وعده چاق کننده صورت به من توصيه کرده بود. به اين صورت که ابتدا کنجد و شکر را کاملا آسياب کرده سپس گردو، پسته و بادام را به صورت قطعات ريز در مي‌آوريم. دوخاي مصري با آجيل، تخمه، ادويه و گياهان معطر درست مي‌شود. اين خوراکي آجيلي به عنوان اشتهاآوري عالي براي افراد لاغر و پيش غذايي مقوي براي ساير افراد توصيه مي‌شود. دوخا با يک سري مواد از جمله آجيل، کنجد، تخمه، تخم گشنيز و زيره درست مي‌شود. البته اين خوراکي با ترکيبات مختلفي درست مي‌شود و هر کس ممکن است بخشي از مواد را کم يا زياد کند. براي اينکه مواد آن تازه و خوش طعم بمانند و خواص خود را حفظ کنند بهتر است هر بار مقداري کمي و به اندازه چند روز درست کرده و در ظرفي دردار و در جايي خنک نگهداري کنيد. مواد تشکيل دهنده دوخا چيست؟ دستورالعمل‌هاي متفاوتي براي دوخا وجود دارد که بعضي از مواد در آن حذف مي‌شود و يا سهم ماده تشکيل دهنده کم يا زياد مي‌شود. از اين جهت شما مي‌توانيد مزه دلخواه‌تان را داشته باشيد. بعضي از موادي که در آن استفاده مي‌شوند به قرار زير هستند: دانه کاج نخود گردو بادام فندق بادام هندي پسته کنجد سفيد کنجد سياه تخم گشنيز زيره رازيانه فلفل سياه پاپريکا نمک دريا اين‌ها کليه مواد تشکيل دهنده هستند، اما نيازي نيست که همه آن‌ها را استفاده کنيد بلکه هر کدام را که در دسترس داريد. استفاده کنيد. شما از اين ماده خوشمزه به چند روش مي‌توانيد استفاده کنيد. استفاده از آن در ساندويچ صبحانه و يا همراهي با ساير اقلام صبحانه مثل کره يا پنير. پاشيدن روي نان برشته و يا نان برشته همراه با روغن و يا کره. ريختن روي ماست خيار و يا ساير پيش غذا‌هاي سرد براي رفع سردي غذا. سرو کردن همراه با سبزيجات برشته مثل کاري هويج برشته در فر و يا سيب زميني برشته در فر و يا ساير سبزيجات ديگر. ريختن روي سالاد به خصوص سالاد سبزيجات براي تقويت و غناي سالاد. ريختن روي پيش غذا‌هاي تابستاني مثل باباغنوش و يا حمص. براي درست کردن دوخا ابتدا با برشته کردن آجيل‌ها در ماهيتابه شروع مي‌کنيم. به اين ترتيب که فقط مغز‌هاي خوراکي را در ماهيتابه ريخته و برشته مي‌کنيم که شامل گردو، بادام، دانه کاج، بادام هندي و پسته است. در مرحله بعد کنجد، فلفل سياه، زيره، رازيانه، تخم گشنيز و نمک را جداگانه در ماهيتابه بو مي‌دهيم تا برشته و معطر شود. سپس اجازه مي‌دهيم که همه آن‌ها به طور کامل خنک شده، سپس همگي را در غذاساز قرار داده و تا زماني که تبديل به خرده‌هاي ريز شود، مخلوط و خرد مي‌کنيم. اين ترکيب بايد بصورت دانه دانه و کرانچي باشد نه پودري. براي پودر کردن ابتدا مواد ماهيتابه دوم که شامل ادويه‌هايي مثل زيره و کنجد و ... است مي‌ريزيم و پس از خرد کردن، مواد آجيلي را اضافه مي‌کنيم. در آخر هم پاپريکا، کنجد سياه و زيره سياه را اضافه مي‌کنيم. در نهايت همه مواد را در شيشه‌اي ريخته و درب آن را ببنديد.
طرز تهيه دوخا به روشي ساده مواد لازم گردو: ۱/۲ پيمانه بادام يا فندق: ۱/۲ پيمانه پودر زيره: ۱/۲ قاشق چاي‌خوري پودر زيره: ۱ قاشق چاي‌خوري نمک درياي ريز: ۱/۲ قاشق چاي‌خوري فلفل سياه تازه آسياب شده: از حدود ۲۰ دانه فلفل طرز تهيه ۱. در ماهيتابه‌اي بزرگ روي حرارت متوسط، گردو و بادام را ريخته و گرم کنيد. مرتبا بهم بزنيد تا زماني که بوي برشتگي آن‌ها بلند شود يعني حدود ۳ دقيقه. ۲. دانه‌هاي کنجد را به ماهيتابه اضافه کرده و به گرم کردن ادامه دهيد، گاهي بهم بزنيد تا زماني که لبه‌هاي کنجد به رنگ طلايي روشن درآيند. ماهيتابه را از حرارت برداشته و مخلوط آجيل و تخمه را داخل يک غذاساز بريزيد. ۳. پودر گشنيز، زيره، نمک و فلفل سياه را اضافه کنيد. غذاساز را روشن کرده و به مدت ۱۰ ثانيه يا زماني که آجيل‌ها خرد شده و بافتي شن مانند داشته باشند، خرد کنيد. بيش از اين مقدار آن‌ها را خرد نکنيد. ۴. دوخا را داخل کاسه سرو بريزيد يا در شيشه‌اي دردار به مدت ۱ تا ۲ هفته نگهداري کنيد. معمولا دوخا با استفاده از آجيل و تخمه و ادويه درست مي‌شود، اما مدل ديگري از آن هم حبوبات که شامل نخود برشته است، به آن اضافه مي‌شود. اين شکل از دوخا بسيار مغذي و همانند موارد قبلي پر پروتئين است. مواد لازم کنجد: ۳/۴ پيمانه نخود برشته: ۱/۲ پيمانه گردو: ۱/۴ پيمانه دانه گشنيز: ۱/۲ پيمانه (به صورت کامل) دانه زيره: ۲ قاشق غذاخوري نمک: ۱/۲ قاشق چاي‌خوري فلفل سياه: ۱/۴ قاشق چاي‌خوري طرز تهيه ۱. همه مواد را روي ميز بگذاريد. ۲. فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهايت (۱۷۵ درجه سلسيوس) گرم کنيد. ۳. يک سيني فر را کاغذ گرفته و دانه‌هاي کنجد را به صورت يک لايه روي آن پخش کنيد. ۴. اين دانه‌ها را به مدت ۲ تا ۳ دقيقه در فر گرم کنيد. آن را از فر درآورده و کنار بگذاريد تا خنک شود. ۵. نخود و گردو را داخل همان سيني قرار داده و به مدت ۵ دقيقه برشته کنيد. ۶. سيني را از فر درآورده و با کنجد برشته ترکيب کنيد. ۷. کنجد، نخود، گردو، دانه گشنيز، دانه زيره، نمک و فلفل سياه را در غذاساز و يا آسياب ريخته و به مدت ۲ تا ۴ دقيقه خرد کنيد. همچنين مي‌توانيد مخلوط را در هاون ريخته و با دسته هاون بکوبيد تا خرد شود. ۸. آن را در شيشه‌اي دردار ريخته و نگهداري کنيد. ترکيب آجيلي را با غذا‌ها و يا سالاد‌هاي مورد علاقه‌تان سرو کنيد. نکات مهم مخلوط دوخا را مي‌توانيد همراه با سوپ‌هاي گياهي، پاستا، ساندويچ صبحانه، حمص و انواع سالاد سبزيجات سرو کنيد. زمان برشته کردن آجيل‌ها با دانه‌ها متفاوت است بنابراين آن‌ها را يکجا در ماهيتابه نريزيد، چون در اينصورت دانه‌ها مي‌سوزند. ساده‌ترين نوع دوخا، دوخاي کنجد است که فقط کنجد و دانه‌هاي خوشبو برشته شده و خرد مي‌شوند. براي نگهداري دوخا حتما در ظرفي دردار آن‌ها را بريزيد و سعي کنيد هر بار به ميزان کمي از آن درست کنيد تا خواص مواد تشکيل دهنده از دست نرود. ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد
اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره