فوت آشپزي/ چگونه از انواع تخته براي خرد کردن استفاده کنيم
بروزرسانی
تخته آشپزخانه از جمله وسايلي است که نبودش در آشپزخانه بسيار نمايان است. بسياري از کارهاي آشپزي با اين وسيله آسان تر مي شوند از طرفي استفاده از يک تخته مناسب آشپزي شما را حرفه اي تر مي کند چرا که مواد خرد شده ظاهر بهتري دارند.
۱) انواع تخته براي خرد کردن تخته چوبي و بامبويي
تختهي چوبي سالهاست به دليل دوام و زيبايي، انتخاب اول بسياري از آشپزهاست. آن چه مهم است اينست که تخته هاي چوبي از ساير تخته ها بهداشتي ترند، چرا که باکتريهايي که به داخل چوب نفوذ ميکنند، در آن زنداني مي شوند و در نهايت مي ميرند. تختهگوشت هاي چوبي در مدلها، اندازهها و وزنهاي مختلف موجودند. کار با چوب دانههاي تخت، نسبت به بامبو راحتتر بوده و در برابر خراش مقاوم ترند. تختههاي چوبي را نميتوان داخل ماشين ظرفشويي شست و بايد به طور منظم با روغن مخصوص چرب کرد تا سطح آنها بسته و نسبت به باکتري ها مقاوم شوند.
تخته گوشت هاي چوبي را هر ماه با موم، روغن بادام يا روغن نارگيل چرب کنيد. روغن را با يک دستمال تميز روي تخته بماليد و مقدار اضافي آن را پاک کنيد.
۲)انواع تخته براي خرد کردن تخته پلاستيکي
تخته گوشت هاي پلاستيکي، قابل شستشو با ماشينهاي ظرفشويي بوده و برخلاف تختههاي چوبي ميتوان آنها را داخل آب داغ و صابون گذاشت. با آن که تختههاي پلاستيکي سبب کند شدن چاقو مي شوند، نيازي به چرب کردن ندارند. بعضي از آنها داراي پد چسبناک در قسمت پشت هستند. اين پدها کمک ميکنند تخته در جاي خود ثابت بماند. تختهگوشت هاي پلاستيکي گاهي داراي دسته بندي رنگي مخصوصند که هر رنگ کاربرد و نوع استفاده از آن را مشخص ميکند. مثلا آبي براي گوشت، زرد براي مرغ و ماهي و سبز براي سبزيجات است. با اين سيستم ميزان آلودگي حاصل از يک تخته براي تمام مصارف کاهش مييابد. جا دادن و تميز کردن نوع پلاستيکي نرم، راحتتر است. اگرچه زدودن باکتري از تخته هاي پلاستيکي کار دشواريست، در اين مورد مي توانيد براي اين منظور از مايع سفيد کننده استفاده کنيد.
۳)انواع تخته براي خرد کردن تخته برش هاي سنگي و شيشهاي
از بين تمام تخته ها، نوع شيشه اي کم ترين تخلخل را داشته و در برابر آلودگي غيرقابل نفوذ است. تخته با شيشه هاي مقاوم ترک نميخورند و نميشکنند. در برابر حرارت مقاوم بوده و لکه و بوي غذا را به خود نميگيرند. تخته ها سنگي نيز خصوصيات مشابهي دارند و راحت تميز ميشوند. اما مانند نوع شيشهاي سطح آنها فوقالعاده لغزنده بوده، کار برش سخت خواهد بود يعني چاقو ليز خورده و زودتر کند ميشود.
۴)انتخاب تخته مناسب
هنگام انتخاب تخته چند نکته را به خاطر بسپاريد: با توجه به ميزان آشپزي چه مقدار ميخواهيد هزينه کنيد؟ چقدر جا براي کار با تخته داريد و آيا سينک شما براي شستشو کامل تخته جا دارد؟ آيا وقت کافي براي طرز نگهداري از تختههاي چوبي (از جمله روغن زدن) را داريد؟ آيا تخته گوشت در معرض ديد بوده و ميخواهيد زيبا و حالت دکوري نيز داشته باشد؟ يا در صورت عدم استفاده داخل کشو يا کابينت قرار ميگيرد؟
برگرفته از: سايت پي هاو