نماد آخرین خبر

طرز تهيه چلو گوشت مجلسي رستوراني با سس نارنج

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه چلو گوشت مجلسي رستوراني با سس نارنج

مجله کوروش/ چلو گوشت از جمله غذا‌هاي مجلسي و سنتي ايراني است. طرز تهيه چلو گوشت هم با گوشت گوسفندي و هم با گوشت گوساله مرسوم است. در اين ميان چلو گوشت پسران کريم، چلو گوشت زرندي و چلو گوشت درباري سالهاست که تبديل به برند چلو گوشت رستوراني در ايران شده‌اند. طرز تهيه چلو گوشت به سبک کرمانشاهي هم بسيار مشهور است و چلو گوشت را لاي برنج هم مي‌پزند. اين طرز تهيه چلو گوشت مجلسي رستوراني با سس نارنج است. سس نارنج را براي پخت مرغ و ماهي هم مي‌توانيد استفاده کنيد. ۲۵ مهر روز جهاني غذا است، به همين مناسبت طرز تهيه ساده چلو گوشت مجلسي رستوراني با سس نارنج به روش خانگي را در ادامه بخوانيد.

مواد لازم براي ۴ نفر

گوشت گوساله مغز ران يا يا سردست: ۶۰۰ گرم (مقدار گوشت براي هر نفر در چلو گوشت ۱۰۰ الي ۱۸۰ گرم است)

پياز قرمز: متوسط ۱ عدد نگيني خرد شده

تره فرنگي: کوچک ۱ عدد نگيني خرد شده

برگ کرفس: ساطوري يک ليوان فرانسوي دسته‌دار

زردچوبه: ۲ قاشق چايخوري

سير: ۲ حبه

زعفران دم کرده غليظ: ۴ قاشق غذاخوري

آب نارنج: ۶ قاشق غذاخوري

پودر دارچين: يک قاشق چايخوري

روغن مايع: به ميزان لازم

کره: ۵۰ گرم

خلال پرتقال: ۴ قاشق غذاخوري، جوش خورده

رب نارنج: ۳ قاشق غذاخوري

شکر: يک قاشق غذاخوري

زرشک: ۲ قاشق غذاخوري

طرز تهيه

اين يک طرز تهيه ساده چلو گوشت رستوراني و بدون رب گوجه فرنگي و با رب نارنج است که مي‌توانيد هم با گوشت گوساله و هم با تکه‌هاي گوشت گوسفندي و حتي ماهيچه و گردن گوسفندي درست کنيد. در يک قابلمه مقداري روغن بريزيد. پوست حبه‌هاي سير را با چاقو کمي برش بزنيد و در روغن بريزيد. کمي سير را تفت دهيد و سپس تکه‌هاي گوشت را به همراه فلفل سياه اضافه کنيد. گوشت و سير و فلفل سياه را با هم مقداري تفت دهيد. رنگ گوشت که عوض شد گوشت را از ماهيتابه بيرون بياوريد.

پياز‌ها را نگيني خرد کنيد و در همان قابلمه بريزيد و تفت دهيد. وقتي پياز‌ها کمي سبک شدند کرفس خرد شده را اضافه کنيد و تفت دهيد. سپس برگ کرفس خرد شده و زردچوبه را هم اضافه کنيد و تفت دهيد تا هم برگ کرفس سرخ شود و هم طعم خامي زردچوبه گرفته شود.

گوشت را دوباره به قابلمه برگردانيد و يک ليوان فرانسوي دسته‌دار آب جوش روي گوشت و ساير مخلفات قابلمه بريزيد. گوشت را به مدت ۲ ساعت روي شعله ملايم گاز بپزيد. آب گوشت بايد غليظ باشد و در پايان پخت نيمي از آن باقي مانده باشد، اما اگر در اواسط پخت احساس کرديد آب گوشت تمام شده و گوشت هنوز کاملا نپخته کمي ديگر آب جوش به آن اضافه کنيد.

بعد از ۲ ساعت آب نارنج را اضافه کنيد و ۳۰ دقيقه ديگر روي شعله ملايم بپزيد. نمک و فلفل چلو گوشت را هم اندازه کنيد. در اين فاصله در يک تابه کره را بريزيد و وقتي آب شد خلال پرتقال جوشانده که تلخي آن گرفته شده را اضافه کنيد. خلال پرتقال را کمي تفت دهيد و سپس شکر و رب نارنج، نمک و کمي فلفل هم به آن اضافه کنيد. زرشک را هم جداگانه در کمي کره تفت دهيد و به آن کمي زعفران دم کرده غليظ هم اضافه کنيد.

۱۰ دقيقه قبل از خاموش کردن شعله زير چلو گوشت پودر دارچين و زعفران دم کرده غليظ را به آن اضافه کنيد. چلو گوشت مجلسي رستوراني را مثل ماهيچه مجلسي با باقالي پلو يا با برنج چلو سرو کنيد. برنج را با خلال پوست پرتقال و زرشک تزيين کنيد.

نکته: اگر آب نارنج نداريد از آبليمو و اگر رب نارنج نداريد از رب انار استفاده کنيد. چلو گوشت را بدون رب گوجه فرنگي درست مي‌کنند، اما اگر رب انار و رب نارنج نداريد از رب گوجه استفاده کنيد.

 روش گرفتن تلخي پوست پرتقال براي انواع غذا و مربا

براي گرفتن تلخي پوست پرتقال براي مرباي پوست پرتقال يا تزيين غذا بايد پوست پرتقال را بگيريد، سفيدي داخل آن را جدا کنيد و پوست پرتقالي خلالي خرد شده را چند بار بجوشانيد. هر بار بعد از جوشاندن روي پوست پرتقال‌ها آب سرد بگيريد، آبکش کنيد و دوباره بجوشانيد تا تلخي پوست پرتقال‌ها به طور کامل گرفته شود. بعد از ۴ بار جوشاندن طعم پوست پرتقال را بچشيد. اگر هنوز مزه تلخي داشت يک يا دو بار ديگر بجوشانيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره