نهار/ آبگوشت سنتي گندم بسيار مقوي و خوشمزه به دو روش
باشگاه خبرنگاران/ اگر از طرفداران طعم آبگوشت باشيد احتمالاً تا به حال در مورد آبگوشت گندم نيز شنيدهايد و يا بارها طعم لذيذ اين آبگوشت خوشمزه و متفاوت را امتحان کردهايد. آبگوشت گندم که معروفترين آن آبگوشت گندم کردي و اصفهاني است. آبگوشت گندم با گوشت گردن يا ماهيچه يکي از لذيذترين و مفيدترين انواع آبگوشت است که معمولاً به روشهاي مختلفي طبخ ميشود و به دليل وجود حبوبات، گوشت و گندم در آن خواص بينظيري براي سلامت دارد. در اين مقاله ميتوانيد با طرز تهيه آبگوشت گندم به دو روش آشنا شويد.
روش اول براي طرز تهيه آبگوشت گندم
چي لازم داريم:
گردن گوسفند: ۲ عدد
پياز: ۱ عدد بزرگ
دارچين: به مقدار لازم
ليمو عماني: ۲ عدد
سير: ۲ تا ۳ حبه
نخود: ۱ ليوان دستهدار فرانسوي
لوبيا: ۱ ليوان دستهدار فرانسوي
گندم: نصف ليوان دستهدار فرانسوي
شنبليله خشک: ۲ قاشق غذاخوري
سيب زميني: ۳ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
چطور بپزيم:
قبل از درست کردن آبگوشت و ديزي بايد نخود و لوبيا را براي ۴۸ ساعت خيس دهيد و چند بار آب آنها را عوض کنيد. سپس براي طرز تهيه آبگوشت گندم بايد نخود، لوبيا، گوشت، سير، پياز و ادويهها را در يک قابلمه با هم ترکيب کنيد و مقداري آب در قابلمه بريزيد. گاز را با شعله ملايم روشن کنيد و درب قابلمه را قرار دهيد تا مواد به آرامي پخته شوند.
بعد از حدود ۵ ساعت که گوشت و حبوبات به خوبي پخته شد، ليمو عماني و نمک به آبگوشت اضافه کنيد پوست سيب زمينيها را جدا کنيد و آنها را به صورت کامل يا از وسط نصف شده به غذا بيفزاييد. اجازه دهيد سيب زمينيها نيز به خوبي پخته شوند و آبگوشت به خوبي جا بيفتد. سپس حدود ۲۰ دقيقه قبل از آماده شدن آبگوشت ۲ قاشق شنبليله خشک به آبگوشت خود اضافه کنيد. آبگوشت شما آماده است آن را در ظرف مناسب سرو کنيد و از طعم خوشمزه آن لذت ببريد. اگر دوست داريد اين آبگوشت را به صورت کوبيده سرو کنيد، ابتدا استخوان و آب آبگوشت را جدا کنيد و بعد مواد را به خوبي بکوبيد و در کنار آب آبگوشت سرو کنيد.
روش دوم براي طرز تهيه آبگوشت گندم
چي لازم داريم:
گوشت ماهيچه گوسفندي با استخوان: حدود ۷۵۰ گرم
دنبه گوسفند: ۵۰ تا ۱۰۰ گرم
لوبيا سفيد: نصف ليوان فرانسوي دستهدار
نخود: نصف ليوان فرانسوي دستهدار
گندم: نصف ليوان فرانسوي دستهدار
ليمو عماني: ۳ عدد
روغن: ۴ قاشق غذاخوري
گوجه فرنگي: ۴ عدد
سيب زميني: ۲ عدد
رب گوجه فرنگي: ۳ قاشق غذاخوري
سير خام: ۳ حبه
زرد چوبه: ۱ قاشق مرباخوري
فلفل و نمک: به مقدار لازم
چطور بپزيم:
ابتدا براي درست کردن آبگوشت بايد نخود و لوبيا را براي ۴۸ ساعت خيس دهيد تا نفخ آن گرفته شود. سپس گوشت، دنبه، سير، پياز خرد شده، گوجه، نخود، لوبيا و گندم را داخل يک قابلمه بزرگ بريزيد و ۵ برابر اندازه مواد به آن آب بيفزايد. شعله گاز را با حرارت زياد روشن کنيد و درب قابلمه را روي آن قرار دهيد. کفي که روي آبگوشت ايجاد ميشود را برداريد. سپس زردچوبه و فلفل به آبگوشت اضافه کنيد و شعله گاز را کم کنيد و درب آن را بگذاريد تا مواد به آرامي پخته شوند.
حتما بخوانيد طرز تهيه کوکوي کلم با انواع مختلف کلم؛ يک غذاي نوني سبک و خوشمزه
بعد از اينکه حدود ۳ ساعت از پخت آبگوشت گذشت، سيب زمينيهاي پوست گرفته را به همراه ليمو عماني به آبگوشت اضافه کنيد. حدود يک ساعت صبر کنيد و بعد از اينکه سيب زمينيها هم پخته شدند، رب گوجه فرنگي و ادويهها را به آبگوشت بيفزاييد و براي ۱ تا ۲ ساعت ديگر به آن فرصت دهيد تا به خوبي جا بيفتد. اين آبگوشت معمولاً به صورت نکوبيده سرو ميشود تا طعم لذيذ گندم در آن بيشتر حس شود. اما اگر دوست داريد اين آبگوشت را بکوبيد ميتوانيد بعد از جدا کردن استخوان و آب آبگوشت مواد را بکوبيد و در کنار آب آن سرو کنيد.