بادمجان کبابي شکم پر يک غذاي اصيل شمالي
چي شي/ بادمجان کبابي شکم پر يک غذاي اصيل شمالي است که به صورت ترش و ملس طبخ مي شود. ترشي اين غذا از انار و رب انار و آلوي جنگلي است. اين غذا در کنار کته شمالي سرو مي شود که ترکيب طعم فوق العاده اي ايجاد مي کند. همچنين از آن جا که بادمجان ها به صورت درسته سرخ مي شود و با مواد گوشتي پر مي شود، ظاهر زيبا و شيکي دارد و مي توان در کنار غذاهاي ديگر در مهماني هاي خانگي سرو شود.
مواد لازم براي ۴ نفر
بادمجان متوسط۴ عدد
نمکبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم
پياز۱ عدد
گوشت چرخ کرده۱۰۰ گرم
زردچوبه و فلفل سياه به مقدار لازم
سير۲ حبه
رب انار يا رب آلو۲ قاشق غذا خوري
گردو خرد شدهبه مقدار دلخواه
دستور پخت بادمجان کبابي
مرحله اول
براي تهيه بادمجان کبابي خوشمزه و مجلسي ابتدا بادمجان ها را شسته و پوست مي گيريم. افقي برش مي زنيم. سپس روي آن را نمک مي ريزيم و حدود س ساعت کنار مي گذاريم تا تلخي آن در آيد. سپس آن را شسته و خشک مي کنيم.
مرحله دوم
يک تابه بر مي داريم و روغن درون آن مي ريزيم. روغن وقتي داغ شد، بادمجان ها را دانه دانه سرخ مي کنيم و کنار مي گذاريم. يک تابه ديگر برداشته و با کمي روغن روي حرارت قرار مي دهيم. پياز را شسته و پوست مي کنيم و ريز خرد مي کنيم.
مرحله سوم
سپس در تابه تفت مي دهيم تا طلايي و سبک شود. سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه مي کنيم و تفت مي دهيم تا تغيير رنگ پيدا کند. زردچوبه و نمک و فلفل سياه را به آن اضافه کرده و مخلوط مي کنيم. سپس رب انار يا رب آلو را اضافه مي کنيم.
مرحله چهارم
سير را رنده کرده و به مواد اضافه مي کنيم و تفت مي دهيم تا بوي سير خارج شود ولي نبايد سير ها سرخ شود. کمي آب به مواد اضافه کرده و مخلوط مي کنيم تا رب باز شود. سپس گردو ها را اضافه کرده و و تفت مي دهيم. با مواد گوشتي، داخل شکم بادمجان ها را پر مي کنيم.
مرحله پنجم
سپس در يک تابه چرب شده مي چينيم. مخلوط آب و رب انار يا الو را کف تابه ريخته و درب تابه را مي بنديم. سپس مي گذاريم با حرارت ملايم بپزد و مزه ها به خورد هم برود. يک ربع تا ۲۰ دقيقه مي گذاريم تا بجوشد و پخته شود.