طرز تهيه خورش هويج خوشمزه و مخصوص به روش تبريزي
چي شي/ خورش هويج يکي از انواع خورش هاي خوشمزه و خاص ايراني است که اصالت آن متعلق به شهر تبريز مي باشد. اين خورش خوشمزه را به سليقه خود مي توانيد با گوشت قرمز يا گوشت مرغ درست کنيد، براي مشاهده آموزش آشپزي ترکي و مرحله به مرحله طرز تهيه خورش هويج در ادامه با چي شي همراه باشيد.
مواد لازم براي ۴ نفر
هويج يا زردک۴۰۰ گرم
گوشت خورشتي۴۰۰ گرم
پياز۱ عدد
آلو خورشتي۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوري
نمک و فلفل سياه به اندازه کافي
زردچوبه و روغن به اندازه کافي
دستور پخت خورش هويج
مرحله اول
ابتدا پياز را به صورت نگيني يا خلالي ريز خرد مي کنيم، سپس به همراه مقداري روغن در قابلمه اي که براي پخت خورش در نظر گرفته ايم خوب تفت مي دهيم تا پياز سبک شود، سپس کمي زردچوبه اضافه کرده و مجددا چند دقيقه ديگر تفت مي دهيم.
مرحله دوم
در اين مرحله گوشت خورشتي را به صورت قورمه اي خرد مي کنيم و به قابلمه اضافه مي کنيم. گوشت را چند دقيقه تفت مي دهيم تا رنگش تغيير کند، حالا ۴ ليوان آب جوش به قابلمه اضافه مي کنيم و درب قابلمه را مي گذاريم تا گوشت بپزد.
مرحله سوم
در حين پختن گوشت هويج را به صورت خلالي نازک به صورت کاملا يکدست خرد مي کنيم و به صورت جداگانه با روغن تفت مي دهيم تا کمي سرخ شوند. توجه داشته باشيد که سرخ کردن زيادي هويج ها باعث مي شود خواص هويج از بين برود.
مرحله چهارم
نکته ديگر اينکه حتما هويج ها را قبل از اضافه کردن به قابلمه خورش کمي تفت دهيد، زيرا سرخ کردن هويج ها باعث مي شود که هنگام اضافه کردن به خورش له نشوند. پس از اينکه هويج ها را سرخ کرديم انهار ار کنار مي گذاريم.
مرحله پنجم
در ادامه آلوهاي خورشتي را پس از شستشو به مدت ۱۵ دقيقه در آب سرد مي خيسانيم. حالا بايد صبر کنيم تا گوشت بپزد، پس از اينکه گوشت خورش به طور کامل پخت آلو ها را به همراه هويج هاي سرخ شده به خورش اضافه مي کنيم.
مرحله ششم
در اين مرحله نمک و فلفل سياه را اضافه مي کنيم و اجازه مي دهيم خورش با حرارت ملايم جا بيفتد و روغن بياندازد. ۱۵ دقيقه به پايان پخت خورش زعفران دم کرده را به خورش اضافه مي کنيم. در پايان خورش را به همراه برنج سرو مي کنيم.
نکات طرز تهيه خورش هويج
خورش هويج با گوشت مرغ
براي اضافه کردن گوشت مرغ به اين خورش به دو صورت مي توانيد اقدام کنيد. روش اول خرد کردن گوشت مرغ به صورت خورشتي و اضافه کردن به خورش مانند دستور بالا و روش دوم سرخ کردن قطعات بزرگ مرغ مثل ران يا سينه که در اواسط پخت مي توانيد به آن اضافه کنيد.