همه فوتوفنهای یک غذای سنتی خوشعطر و طعم

جام جم/ آش اشکنه اراک یا او گرمه، یکی از غذاهای سنتی استان مرکزی است. البته این غذا در شهرهای مختلف با دستورهای متفاوتی پخته میشود اما بههر حال اشکنه ازجمله غذاهایی است که در دوران قدیم لااقل هفتهای یکی دو بار سر سفرهها میآمد ولی حالا کمتر پخته میشود.
مواد لازم برای تهیه آش اشکنه اراک:
سیبزمینی: متوسط ۲ عدد
تخممرغ: ۲ عدد
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی: ۲ عدد
آلو سیاه: ۱۰ عدد
شنبلیله خشک: ۱ قاشق غذاخوری
تره و پیازچه خشک: ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
لپه: ۴ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد
روغن مایع: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
مراحل تهیه آش
لپه را قبل از پخت در مقداری آب خیس کنید. پیاز را نگینی ریز خرد کنید. در یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سیبزمینیها را شسته و به صورت درشت خرد کنید. سپس آنها را به همراه آرد به پیازهای تفت خورده، اضافه کنید. مواد را هم بزنید و تفت دهید تا زمانی که خامی آرد گرفته شود. گوجهفرنگیها را خرد کرده و همراه با لپه خیس خورده به قابلمه اضافه کنید. رب گوجهفرنگی، زردچوبه و فلفل را به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید. پس ازگذشت دو تا سه دقیقه، آب را به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید. مقدار آب را باید به اندازه کافی درنظر بگیرید. برای اینکه روند پخت سریعتر شود، بهتر است از آبجوش استفاده کنید. هنگامی که لپه و بقیه مواد پخته شدند، آلوها، نمک و سبزیجات خشک را به قابلمه اضافه کرده وهم بزنید. در پنج دقیقه پایانی پخت آش اشکنه اراک، تخممرغها را بشکنید و به آن اضافه کنید.سپس آنها راهم بزنید تا کاملا پخته شود.پس ازپختن تخممرغها، قابلمه را از روی حرارت بردارید و آش را سرو کنید. میتوانید داخل یک تابه کوچک روغن ریخته و بعد از اینکه روغن داغ شد، تخممرغ باقی مانده را داخل آن بریزید و به اصطلاح آن را نیمرو کنید. بعد از اینکه اشکنه آماده شد، آن را به ظرف سرو مورد نظر منتقل و تخممرغ نیمرو را بهعنوان تزئین روی اشکنه قرار دهید.