خوردن فلفل برای دریافت هورمون شادی!
خراسان/ به گزارش انبیسی، چه ادویه تند و آتشین باشد، چه چاشنی اسیدی یا ترش، انسان همواره با خطر گرایش به طعمهای افراطی مواجه است. این گرایش، مانند تماشای فیلم ترسناک، واکنش «جنگ و گریز» را در بدن تحریک میکند و بهواسطه آن مغز آندروفین و دوپامین ترشح میکند؛ هورمونهایی که به انسان احساس خوشایندی میدهند.
طعمهای پردردسر اما محبوب
رابرت پلگرینو، محقق فوقدکترا در مرکز حواس شیمیایی فیلادلفیا میگوید که هم غذاهای ترش و هم غذاهای تند، از آن جا که اعصاب مختلف بدن را فعال میکنند، واکنشهای دردناکی به دنبال دارند. وقتی بزاق دهان غذای تند را تجزیه میکند ماده شیمیایی «کپسایسین» موجود در آن به گلو، بینی و مری میرود و اعصاب درگیر در حس لامسه را فعال میکند.
درد ناشی از آن درست مشابه دست زدن به اجاق گاز داغ است. به گفته او، میتوانید در همه جای بدن ادویه را حس کنید. از طرف دیگر، ترشی، اعصاب چشایی را فعال میکند. زمانی که فردی غذای ترش میخورد، بدن واکنش درد را آغاز میکند، زیرا ماده اسیدی را تشخیص داده است که بلعیدنش ممکن است مضر باشد اما در هر دو مورد مغز میتواند واکنش درد اولیه را نادیده بگیرد.
چالشهای مرگبار
پل روزین، استاد روانشناسی دانشگاه پنسیلوانیا نادیده گرفتن مغز را به توانایی انسان در تمایز قائل شدن میان درد جدی و «درد بیخطر» نسبت میدهد. او میگوید که خوردن مقدار متوسط تندی به طور کلی بیخطر است اما با اینهمه بدن آن را همچون تهدیدی برای سلامت به شمار میآورد. به گفته رزین، این همان جایی است که لذت به دست میآید، از جایی که واکنش بدن برای دست کشیدن از تشخیص تهدید آن را نادیده میگیرد. به گزارش انبیسینیوز، با وجود آنکه هورمونهای احساسات خوب ممکن است هوس برخی از افراد را برآورده کند، اما این چالشهای غذایی افراطی مشکلات و حتی حوادث مرگباری را هم به دنبال داشتهاند. سال گذشته یک نوجوان در ماساچوست پس از خوردن یک بسته چیپس با عصاره فلفل در چالش شبکههای اجتماعی جانش را از دست داد. غذاهای بسیار ترش هم ممکن است عواقب زیانبار و خطرناکی داشته باشد. به باور متخصصان، چالشهای افراطی خوردن برای افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای مانند فشار خون بالا و آسم خطرناک است، بنابراین پیش از وارد شدن به هر چالشی بهتر است بهخوبی فکر کنید.