بيتوته/ سير به عنوان يک گياه علفي شناخته مي شود اما در واقع سير خوراکي پياز گياه سير است که طعم خاص و قوي اي نزديک به طعم پياز خوراکي دارد. از سير براي پخت انواع غذا و گاهي براي اهداف دارويي استفاده ميشود. سير تازه را مي توانيد از فروشگاه مواد غذايي محلي يا در باغچه خود تهيه کرده و اگر روش نگهداري سير را به درستي بدانيد مي توانيد آن را براي مدت طولاني ذخيره کنيد
هرچه سير تازه تر باشد مدت زمان نگهداري آن طولاني تر خواهد شد
روش تازه نگهداشتن سير در منزل
1. در زمان خريد دقت کنيد که سيرها تازه باشند، زيرا هرچه سير تازه تر باشد مدت زمان نگهداري آن طولاني تر خواهد شد.
2. پياز سير بايد داراي پوست خشک کاغذي بوده و هيچ جوانه اي روي آن نباشد. بوته سيرهاي نرم نشان ميدهند که سير بيش از حد رسيده است و نمي توانيد براي مدت طولاني آن را ذخيره کنيد.
3. از خريد سيرهاي چروک شده و يا سيرهايي که در يخچال فروشگاه ها نگهداري مي شود خودداري کنيد.
4. قبل از ذخيره کردن، اجازه دهيد بوته سير خشک شود. خشک کردن سير قبل از ذخيره سازي اجازه مي دهد تا عطر و طعم آن بيشتر و غليظ تر بشود.
5. بوته سير تازه را بشوييد و آن را به مدت يک هفته در يک محل تاريک و بدون رطوبت خشک کنيد، مي توانيد براي خشک کردن سير آن را از ساقه آويزان کنيد.
6. سير را بايد در دماي اتاق نگه داريد. بسياري از مردم تصور مي کنند که بايد سير را در يخچال قرار دهند، اما اين اشتباه است، زيرا بهتر است سير در دماي سرد اتاق حدود ۶۰ درجه فارنهايت (۱۶ درجه سانتي گراد) نگهداري شود
7. سرد نگه داشتن و يا منجمد کردن سير يک ايده بد است زيرا باعث فاسد شدن سير مي شود. سرد کردن سير، رطوبت را در آن افزايش مي دهد و باعث رشد کپک و فاسد شدن سير مي گردد.
8. اگر سير تازه خرد شده يا حبه حبه شده و پوست کنده داريد، مي توانيد آن ها را در يک ظرف مناسب در بسته قرار دهيد و در يخچال بگذاريد، اما بايد در اسرع وقت از آن استفاده کنيد.
9. منجمد کردن سير توصيه نمي شود، زيرا انجماد طعم سير را تغيير مي دهد.
10. سير را در محلي با گردش هواي خوب نگه داريد. نگهداري سيرها در محلي که تهويه مناسبي دارد، اجازه ميدهد تا سير تنفس کند و طول عمر آن را افزايش مي دهد
11. سير را مي توان در يک پارچه توري يا سبد سيمي، يک کاسه کوچک با سوراخ تهويه يا حتي يک کيسه کاغذي نگهداري کرد.
12. بوته سير تازه را در کيسههاي پلاستيکي يا ظروف در بسته نگهداري نکنيد، زيرا اين کار باعث ميشود سير کپک يا جوانه بزند.
13. بوتههاي سير تازه را در يک محل تاريک و خشک نگهداريد. کمد آشپزخانه و يا گوشههاي سايه دار بالاي آشپزخانهتان مکاني مناسب براي اين کار است. سير را از نور خورشيد و رطوبت دور نگه داريد تا از جوانه زدن آن جلوگيري شود.
14. وقتي بوته سير را باز کرديد بايد سريع آن را مصرف کنيد، زيرا وقتي که بوته سير باز ميشود عمر مفيد آن به طور قابل ملاحظهاي کاهش پيدا ميکند. اگر سير نرم بشود و يا گل وسط آن سبز شود، بايد آن را دور بريزيد. اگر بوته سير باز نشده باشد، تا ۸ هفته ميتوانيد آن را نگهداري کنيد.
روش اول: نگهداري سير از طريق انجماد
اگرچه برخي افراد مخالف انجماد سير هستند، زيرا همان طور که گفته شد انجماد بافت و عطر و طعم سير را تغيير ميدهد. اما انجماد ميتواند براي افرادي که به ندرت از سير استفاده مي کنند مناسب باشد.
۱- حبه هاي سير را در آوريد و پوست بگيريد سپس آن ها را در ظرف در بسته پلاستيکي يا فويل آلومينيومي قرار دهيد يا آن ها را در کيسه فريزر بسته بندي کرده و در فريزر قرار دهيد. شما مي توانيد هر زمان که بخواهيد به مقدار مورد نياز از حبه هاي سير برداريد.
۲- مي توانيد حبه هاي سير را پوست کنده و ريز خرد کنيد يا چرخ کنيد. سپس سيرها را در يک کيسه فريزر پلاستيکي يا در يک ظرف در بسته مخصوص انجماد قرار داده و در فريزر بگذاريد.
روش دوم: نگهداري سير در روغن
در مورد نگهداري سير در روغن بحثهاي زيادي وجود دارد، زيرا نگهداري سير در روغن در دماي اتاق با رشد باکتري کلستريديوم بوتولينوم همراه است که ميتواند يک بيماري کشنده به نام بوتوليسم ايجاد کند. با اين حال، اگر سير روغني در فريزر نگهداري شود، خطر ابتلا به اين باکتريها از بين ميرود.
روش هاي نگهداري سير در روغن:
۱- حبه هاي سير را پوست بکنيد و آن ها را در يک ظرف شيشه اي و يا پلاستيکي ريخته و تا سر ظرف روغن بريزيد. سپس درب ظرف را محکم ببنديد و مستقيم در يخچال قرار دهيد. در صورت نياز از قاشق براي برداشتن سير استفاده کنيد.
۲- يک قسمت سير خرد شده با دو قسمت روغن زيتون در يک مخلوط کن بريزيد و خوب مخلوط کنيد تا يک پوره سير و روغن زيتون به دست آوريد. سپس پوره را در يک ظرف مخصوص فريزر با درب محکم بريزيد و در فريزر قرار دهيد.
روش سوم: نگهداري سير در سرکه
مي توانيد حبه هاي سير را در سرکه سفيد قرار داده (مثل ترشي) و تا چهار ماه در يخچال نگهداري کنيد. براي اين کار در يک ظرف شيشه اي حبه سيرهاي خرد شده بريزيد، سپس فضاي داخل شيشه را با سرکه سفيد پر کنيد و در شيشه را محکم ببنديد و آن را داخل يخچال بگذاريد.
توجه: براي اضافه کردن عطر و طعم بيشتر به ترشي سير خود، ميتوانيد يک قاشق نمک (در هر فنجان مايع) همراه با گياهان خشک شده، مانند تکههاي فلفل قرمز، پونه و رزماري در آن بريزيد و سپس شيشه را تکان دهيد تا مواد به خوبي با هم مخلوط شوند.
گرچه سير ترشي در يخچال بايد تا چهار ماه سالم بماند ولي اگر نشانه هايي از شکل گيري کپک بر روي سطح مايع مشاهده کرديد، بايد محتويات ظرف را دور بريزيد. هرگز سير ترشي را در دماي اتاق نگه نداريد، زيرا بسيار سريع فاسد مي شود.
هرگز سير ترشي را در دماي اتاق نگه نداريد، زيرا بسيار سريع فاسد مي شود
روش چهارم: خشک کردن سير
يکي ديگر از راه هاي آسان براي نگهداري سير خشک کردن آن است. سير خشک متراکم مي شود، بنابراين حتي اگر مقدار زيادي سير خشک شده داشته باشيد، فضاي بسيار کمي اشغال مي کند. وقتي سير خشک شده را در پخت و پز استفاده مي کنيد، آب را جذب مي کند و عطر و طعم عالي خود را به غذاي شما مي دهد.
براي خشک کردن سير، ابتدا آنها را به دو نيم تقسيم کنيد. سپس سيرها را روي سيني فر قرار دهيد و در دماي ۱۴۰ درجه فارنهايت (۶۰ درجه سانتي گراد) به مدت دو ساعت بپزيد. بعد حرارت را به ۱۳۰ تغيير دهيد و صبر کنيد تا سير کاملا خشک شود.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار