نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
دخترونه زنونه

آیا ازدواج آریایی وجاهت قانونی دارد؟

منبع
آنا
بروزرسانی
آیا ازدواج آریایی وجاهت قانونی دارد؟

آنا/ يک وکيل دادگستري مي‌گويد، براساس شرع اسلام تنها عقد ازدواجي که در آن عبارت «انکحتُ و زَوَجتُ» به کار گرفته شده، صحيح است.

مهرناز کشاورزي‌نژاد درباره وجاهت قانوني عقد آريايي گفت: به تازگي در دفترخانه‌هاي ثبت ازدواج عقدي مد شده که گفته مي‌شود از رسومات ايران باستان گرفته شده است. براساس اين آئين، زوجين علاوه بر عقد سنتي را انجام مي‌دهند، عقد آريايي هم انجام مي‌دهند، به اين ترتيب که زوجين با گرفتن دست‌هاي يکديگر و جاري شدن عبارت‌هايي، عقد آريايي را هم به ثبت مي‌رسانند.

تحقيقات نشان داده است که عقد آريايي پديده‌اي نوظهور است و ريشه در آئين باستان ايراني ندارد و عقد شرعي که در حال حاضر انجام مي‌شود و زوجه بعد از قرائت سه بار خطبه، پاسخ مي‌دهد از رسومات زرتشتي اقتباس شده چراکه در قانون، فقه و نه در دين اسلام چنين پروسه‌اي وجود ندارد.

اين وکيل دادگستري افزود: نکته قابل توجه در مورد عقد ازدواج در دين اسلام اين است که زوجه خطبه را مي‌خواند و زوج پاسخ مي‌دهد، اما ايراني‌ها اين آداب اسلام را بومي کردند؛ بنابراين عقد آريايي که به نظر مي‌رسد اقتباس شده از عقد مسيحيان است، يکي از موارد از بين بردن سنت‌هاي ايراني محسوب مي‌شود.

همچنين طبق ماده ۱۱۶۲ قانون مدني عقد ازدواج براساس الفاظي که دلالت صريح بر ازدواج داشته باشد، شکل مي‌گيرد؛ لذا طبق قانون مذکور زوج و زوجه بايد به صراحت اعلام کنند که قصد ازدواج دارند و ايجاب و قبولي مطرح شود، اما قانون مدني به اين نکته اشاره نکرده که اين ايجاب و قبول بايد به چه زباني مطرح شود.

کشاورزي‌نژاد در ادامه اظهار کرد: همچنين از نظر بسياري از کارشناسان علم حقوق، عقد ازدواج، عقدي ساده است که تشريفات خاصي ندارد. عقود تشريفاتي عقودي هستند که اگر تشريفات مدنظر قانون در مورد آن‌ها اجرا نشود، عقد صحيح نيست به عنوان مثال عقد انتقال و خريد اموال غيرمنقول در زمره عقود تشريفاتي قرار دارد؛ بنابراين طبق قانون جمهوري اسلامي ايران زوجين با هر زباني قصد خود را براي ازدواج اعلام کنند، عقد صحيح است. اما در اين مورد بايد به شرع اسلام هم مراجعه کرد چراکه ازدواج امري شرعي است.

وي در پايان يادآور شد: در واقع بسياري از فق‌ها تاکيد مي‌کنند که در عقد ازدواج بايد لفظ عربي «انکحتُ و زَوَجتُ» حتما ذکر شود چراکه در غيراين صورت عقد باطل است. در مجموع با توجه به آنچه گفته شد بهتر است که خطبه عقد با زبان عربي خوانده شود.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar