نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

دنیای خواص خربزه را بشناسید

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
دنیای خواص خربزه را بشناسید

صدا و سیما/ توصیه شده  که خربزه را شیرین مصرف کنید. برای تشخیص دادن خربزه‌های شیرین باید به رنگ خریزه دقت کنید به این صورت که هر چقدر رنگ خریزه تیره مایل به نارنجی باشد و خط‌های سفید روی آن بیشتر باشد احتمال شیرین بودن خربزه بالاتر می‌رود.
مهم‌ترین شهر‌هایی که در کشورمان خربزه کشت می‌کنند عبارتند از تایباد، گرمسار، سرخه و سمنان.
طبع خربزه از نظر طبع سنتی گرم و خشک و میوه مفیدی است  برای درمان برخی بیماری ها. 

درمان سوختگی‌های سطحی روی پوست
جالب است بدانید که خربزه می‌تواند به عنوان یک پماد سوختگی طبیعی مورد استفاده قرار بگیرد. گوشت میوه خربزه یک ماده ضد تورم است و به همین جهت می‌تواند برای درمان سوختگی‌های سطحی روی پوست مفید باشد.

برای این منظور باید مقداری از گوشت میوه خربزه را در یک کاسه له کنید سپس به صورت مرهم روی محل سوختگی قرار دهید تا درمان آن را تسریع کند. این کار علاوه بر اینکه سوختگی را درمان می‌کند از متورم شدن محل سوختگی نیز جلوگیری می‌کند.

افزایش شیر مادر و زیبایی جنین
خوردن خربزه در دوران باردای باعث زیباتر شدن و باهوش‌تر شدن جنین می‌شود. علاوه بر این مصرف خربزه در دوران پس از زایمان و شیردهی باعث می‌شود حجم شیر مادر زیادتر شود. به همین جهت خربزه می‌تواند گزینه مناسبی در رژیم غذایی بانوان باردار باشد.

کمک به افزایش رشد کودکان
خربزه حاوی مواد قندی و معدنی مفیدی است که در این مواد آنزیم‌هایی وجود دارد که باعث می‌شوند سرعت هضم غذا افزایش یابد. از این رو مصرف خربزه در کودکان باعث افزایش اشتها می‌شود که در نتیجه به رشد و فعالیت بیشتر سلول‌های بدن کودکان می‌انجامد.

کاهش ریزش و سلامت مو‌ها
خربزه حاوی مقادیر غنی از بتاکاروتن است که پس از مصرف در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. ویتامین A برای سلامت و رشد مو‌ها ضروری است. علاوه بر این ویتامین B موجود در خربزه باعث تقویت مو‌ها می‌شود و در نتیجه از ریزش مو‌ها جلوگیری می‌کند.

رژیم لاغری و چاق شدن با خربزه

خربزه جزو میوه‌هایی است که اگر به صورت کنترل شده مصرف شود می‌تواند به لاغری کمک کند. اما به دلیل وجود قند بالای این میوه اگر بدون کنترل مصرف شود و در خوردن آن زیاده روی شود باعث چاقی و اضافه وزن می‌گردد.
خربزه از مقادیر کمی کالری و سدیم برخوردار است و به همین جهت اگر به صورت کنترل شده مصرف شود برای کاهش وزن مفید است. ضمن اینکه این میوه هیچ گونه چربی و کلسترولی ندارد. علاوه بر این آب موجود و فراوان این میوه باعث سیری طولانی می‌شود که می‌تواند از پر خوری جلوگیری می‌کند.

درمان لک‌های روی پوست و کک و مک
خربزه می‌تواند به درمان لک‌های روی پوست و لک‌های کک و مک نیز کمک کند. برای این منظور باید ازخربزه به صورت ماسک استفاده شود. گوشت میوه خربزه را له کنید و روی محل لک‌ها ماساژ دهید، سپس پس از ۲۰ دقیقه با آب سرد بشویید.

شادابی و روشن‌تر شدن پوست
یکی دیگر از فواید خربزه این است که می‌تواند به زیبایی و شادابی پوست کمک کند. خربزه حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین C است که این ویتامین برای شادابی و روشنایی پوست بسیار موثر است. برای تاثیر حداکثری گوشت میوه خربزه را به صورت ماسک روی پوست صورت قرار دهید.

دفع سموم و سلامت کلیه
یکی از خواص خربزه این است که برای دفع سموم بدن بسیار مفید است. خربزه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم است و به همین جهت بسیار مدر است. همین امر باعث می‌شود که باعث دفع راحت و سریع‌تر مواد زائد و سموم موجود در خون شود. علاوه بر این به شستشوی مثانه و کلیه‌ها هم کمک شایانی می‌کند.

مضرات خربزه
قند فراوان و مضر برای بیماران دیابتی
خربزه حاوی مقادیر غنی از قند است که بیشتر این قند از نوع گلوکر و فروتوز است. قند‌های موجود در خربزه پس از مصرف خیلی سریع جذب خون می‌شوند. اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید حتما قبل از مصرف خربزه با پزشک خود مشورت کنید.

خربزه کال
خربزه خواص زیادی برای بدن دارد البته توجه داشته باشید که مصرف خربزه کال می‌تواند مشکلاتی برای بدن ایجاد کند. خوردن خربزه کال باعث زیاد شدن خلط می‌شود، ضمن اینکه برای کسانی که معده حساس دارند می‌تواند باعث ایجاد اسهال شود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره