وزیر بهداشت: مردم به شدت مراقب باشند

ايسنا/ وزير بهداشت تاکيد کرد: باز هم از مردم تقاضاي صبوري، رعايت بيشتر پروتکل ها و همکاري با ما براي نيفتادن به دام ويروس مخوف و موتاسيون يافته کوويد-۱۹ را دارم.
سعيد نمکي، وزير بهداشت ابراز کرد: ويروس جديد انگليسي امروز فراتر از مواردي است که از بيرون آمده و همانطور که قبلا گفته بودم اين ويروس در کل کشور در گردش است. هفته گذشته گزارشاتي داشتيم مبني بر مرگ و مير در استان قزوين و البرز که من دوشنبه به قزوين رفتم و ستاد استاني را به همراه استاندار و رييس دانشگاه علوم پزشکي قزوين و البرز، تشکيل دادم که تصميمات بسيار خوبي گرفته شد و امروز مي توان به جرات بگويم که با کمک و پشتکار شبانه روزي همکارانم در دو دانشگاه، و همچنين در استانداري هاي اين دو استان و غيره ما وضعيت را در اين دو استان خوشبختانه ثابت ميبينيم و اميدوارم شيوع و گسترش بيشتري نداشته باشند.
وي افزود: گرفتاري عمده اي در استان خوزستان پيدا کرديم که خواب و خوراک را از ما و همکارانمان گرفته است. متاسفانه در شادگان به عنوان اولين کانون و سپس در رامهرمز، اهواز و آبادان و قسمت هاي جنوب و به خصوص غرب استان خوزستان به شدت گرفتار شديم. همانطور که قبلا گفتم اين ويروس به مراتب سرکش تر و مهاجم تر از ويروس قبلي است و همانطور که گفتم اين ويروس هم ابتلاي بيشتر، هم بيماريزايي و هم مرگ و مير بيشتري نسبت به ويروس ووهان دارند. همکارانم در خوزستان به شدت مراقبند و تيم هاي مختلفي را فرستاديم. برنامه هاي مفصلي داشتيم و امروز هم در ستاد ملي تصميمات خوبي اتخاذ شد و اختيارات خوبي به رييس دانشگاه و استاندار داده شد.
نمکي تاکيد کرد: متاسفانه کانون اصلي گرفتاري ما در خوزستان با ويروس انگليسي مسافريني بودند که از کشور همسايه ما عراق ميآمدند. ما مرزها را بستيم و تا اطلاع ثانوي عبور و مروري از مرزها نخواهيم داشت.
وي افزود: از طرفي از وزير کشور تقاضا کردم که به عنوان فرمانده قرارگاه عملياتي ابلاغ کنند که مرزهاي ما به عراق از مسير استان هاي غربي مانند کرمانشاه و ايلام به سرعت بسته شود و تردد نداشته باشيم، همچنين تصميم گرفتيم که پروازهاي به استان خوزستان را مديريت کنيم. همکارانم در بيماريابي به شدت دارند کار مي کنند، همچنين قرار شد مسير رفت و آمد قسمت هاي شمال و شرق استان که آلودگي به ويروس موتاسيون يافته را نداشته با قسمت هاي ديگر قطع شود.
وزير بهداشت ادامه داد: استان هاي ديگر مانند هرمزگان، ايلام، بوشهر، چهارمحال و بختياري، اصفهان که معمولا بعد از خيزهاي خوزستان گرفتار مي شوند بايد به شدت مراقب باشند. مردم عزيز ما به شدت بايد مراقب باشند. متاسفانه آنچه که پيش بيني مي کرديم، محقق شد و آن گرفتاري در دام و تله يک ويروس به مراتب سرکش تر از ويروس قبلي است، اما نبايد وحشت کنيم بلکه تنها راه مقابله با آن همان رعايت فاصله گذاري و پروتکل هاست. در بسياري از شهرهاي خوزستان رعايت پروتکل ها به زير ۱۰ درصد نزول کرده بود. در حالي که رابطه مستقيمي مياين کاهش رعايت پروتکل ها و افزيش موارد ابتلا است. اگر مردم دقت کنند و از خودشان مراقبت کنند، ما به آن شکل دچار هراس و وحشت از اشاعه ويروس جديد نخواهيم داشت.
وي گفت: همچنين جلسه واکسن کرونا را هم داشتيم. خوشبختانه افرادي که در داخل واکسن توليد مي کنند در جلسه بودند و پروژه ها به خوبي پيش مي رود. در عين حال به شدت دنبال اين هستيم که اثربخشي واکسن هاي توليدي مان را روي ويروس موتاسيون يافته هم ارزيابي کنيم. پروژه اي است که پيش مي رود.
وزير بهداشت گفت: واکسن هاي وارداتي را هم دنبال مي کنيم. تزريق واکسن اسپوتنيک را براي ۱۰۰ هزار نفر ديگر آغاز کرديم که در گروه هاي آسيب پذير کادر بهداشت و درمان انجام مي شود. ورود ۲۵۰ هزار واکسن ساينوفارم چين را خواهيم داشت که هفته آينده به محض ورود به گروه هاي آسيب پذر مي زنيم.
وي افزود: واکسن آسترازنکا هم از سبد کووکس در اواخر اين ماه دريافت مي شود که ان شاءالله بتوانيم واکسيناسيونش را آغاز کنيم. واردات واکسن هايي را از هند و کره جنوبي دنبال مي کنيم. اميدواريم تا پايان اسفند ماه بتوانيم گروه هاي آسيب پذير را تحت واکسيناسيون قرار دهيم.
وزير بهداشت گفت: همچنين واکسني را که با انتقال دانش فني از کوباست داشته باشيم. مزيت اين واکسن اين است که افرادي که قبلا مبتلا شدند با يک دوز واکسن ديگري که از کوبا دانش فني اش را مي گيريم، مي توانيم به عنوان دوز يادآور ايمني آنها را تامين کنيم.
وزير بهداشت گفت: باز هم از مردم تقاضاي صبوري، رعايت بيشتر پروتکل ها و همکاري با ما براي نيفتادن به دام ويروس مخوف و موتاسيون يافته کوويد-۱۹ را دارم.