ايرنا/ محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک موفق به کشف مکانيسمي شدند که در آن آب از خون وارد مغز شده، به مايع مغزي نخاعي تبديل مي شود و از اين ارگان ارزشمند و حساس محافظت مي کند.
روزانه حدود نيم ليترآب به اين طريق از خون منتقل مي شود. محققان از قبل مي دانستند که بافتي نازک در مغز به نام شبکيه کروئيد يا مشيميه اي (choroid plexus) در اين فرآيند دخيل است، اما نمي دانستند چه مقدار مايع مغزي نخاعي (CSF) توليد مي شود.
محققان تا امروز تصور مي کردند که اسمز و نيروهاي مرتبط در تنظيم آب منتقل شده از خون به مغز و توليد مايع مغزي نخاعي نقش دارند، ولي مطالعات جديد نشان مي دهد اين فرآيند براي براي توليد CSF مورد نياز کافي نيست. اسمز به فرايندي گفته مي شود که طي آن حلال از طريق يک غشاي نيمه تراوا از جايي که محلول رقيق تر است، به جايي که محلول غليظ تر است، نفوذ مي کند.
در اين مطالعه محققان از مدل موش هايي که شرايط لازم براي انتقال آب به روش اسمز را نداشتند استفاده کردند و دريافتند يک يون انتقال دهنده به نام NKCC1 در توليد مايع مغزي نخاعي نقش دارد. اين مطالعه نشان مي دهد با دستکاري اين کانال مولکولي مي توان بدون عمل جراحي و به ساده ترين روش ميزان مايع مغزي نخاعي را تنظيم کرد. اين دستاورد از جراحي هاي مهاجم مانند ايجاد حفره در جمجمه يا برداشتن بخشي از آن براي خارج کردن مايع مغزي نخاعي جلوگيري مي کند.
محققان معتقدند با هدف قرار دادن اين يون با استفاده از دارو مي توان از اختلالاتي نظير افزايش فشار داخل جمجمه، خونريزي مغزي و لخته شدن خون جلوگيري کرد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار