نماد آخرین خبر

تراشه پرچم‌دار دایمنسیتی 9400 معرفی شد؛ اولین تراشه ۳ نانومتری دنیای اندروید

منبع
ديجياتو
بروزرسانی
تراشه پرچم‌دار دایمنسیتی 9400 معرفی شد؛ اولین تراشه ۳ نانومتری دنیای اندروید

دیجیاتو/ این تراشه با مجموعه‌ای از قابلیت‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی مولد، NPU نسل هشتم و بهبود قدرت پردازش گرافیکی از راه می‌رسد.

مدیاتک رسماً چیپست پرچم‌دار جدید خود، دایمنسیتی 9400، را معرفی کرد. این تراشه براساس فرایند 3 نانومتری TSMC ساخته شده است، در بخش هوش مصنوعی مولد قدرت بیشتری پیدا کرده و نوید یک چیپست پیشرفته را می‌دهد. شرکت تایوانی اعلام کرده این تراشه، پس از دایمنسیتی 9300، دومین تراشه‌ای است که تماماً از هسته‌های پرقدرت استفاده می‌کند.

سازنده تایوانی در معماری تراشه سال گذشته به‌جای استفاده هم‌زمان از هسته‌های کوچک و بزرگ، چهار هسته قدرتمند را در کنار چهار هسته بزرگ دیگر تعبیه کرد. این تغییر نتایج مثبتی برای مدیاتک به همراه داشت؛ در نتیجه آن‌ها همین روش را برای تراشه جدید ادامه داده‌اند.

ساختار و ویژگی‌های دایمنسیتی 9400
چیپست جدید مدیاتک از یک هسته Cortex-X925 با فرکانس 3.63 گیگاهرتز، سه هسته Cortex-X4 با فرکانس 3.3 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A720 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز تشکیل شده است. به‌ گفته شرکت سازنده، دایمنسیتی ۹۴۰۰ نسبت به نسل قبل ۴۰ درصد بهره‌وری انرژی بالاتری دارد که نشان‌دهنده تفاوت مهم این دو چیپ در عملکرد پردازشی است؛ به‌علاوه عملکرد تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای چیپست جدید نیز به‌ترتیب ۳۵ و ۲۸ درصد نسبت به گذشته بهتر خواهد بود. حافظه LPDDR5X نیز سرعت انتقال داده‌ها را به 10.7 گیگابایت‌برثانیه می‌رساند.

دایمنسیتی 9400 با پردازشگر گرافیکی Immortalis-G925 و NPU نسل هشتم مدیاتک از راه می‌رسد؛ جایی که برند تایوانی مدعی است ۴۱ درصد عملکرد گرافیکی سریع‌تر و ۴۰ درصد رهگیری پرتو بهتر را در کنار صرفه‌جویی قابل‌توجه در انرژی ارائه می‌کند. انتظار می‌رود NPU این تراشه به‌خوبی قابلیت‌های چندوجهی جمینای نانو گوگل را نیز در اندروید اجرا کند.

در کنار موارد بالا، مدیاتک روی راه‌اندازی «AI Agentic Engine» کار می‌کند؛ ابزاری که به شرکت‌ها در افزودن‌ ویژگی‌های هوش مصنوعی یاری می‌رساند. این بخش به یک NPU مجهز است که بهره‌وری انرژی را 35 درصد بهبود می‌بخشد و سرعت پردازش هوش مصنوعی را 80 درصد افزایش می‌دهد. این واحد پردازش عصبی از ساخت ویدیوهای باکیفیت و قابلیت‌های On Device نیز پشتیبانی می‌کند.

از دیگر قابلیت‌های دایمنسیتی 9400 می‌توان به پشتیبانی از ویدئو‌های 8K با نرخ 60 فریم‌برثانیه و زوم HDR، قابلیت‌های هوش مصنوعی، نمایشگرهای +WQHD با حداکثر نرخ نوسازی 180 هرتز، پشتیبانی از MIPI برای گوشی‌های تاشو با دو لولا، مودم جدید 5G با سرعت 7 گیگابایت‌برثانیه و استفاده از تراشه ۴ نانومتری ترکیبی Wi-Fi/Bluetooth اشاره کرد.

مدیاتک تأیید کرده که اولین گوشی‌های مجهز به Dimensity 9400 در سه‌ماهه چهارم سال جاری میلادی به بازار می‌آیند.

در کانال آی‌تی و ™CanaleIT هم کلی عکس و ویدئوی دسته اول و جذاب داریم

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر