سهولت ترخیص، خودروهای برقی را به عرضه نزدیک تر می کند
![سهولت ترخیص، خودروهای برقی را به عرضه نزدیک تر می کند](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/11/2a9c1e57-b8b4-44cb-ae3f-3f230c29d4ed.jpeg)
پدال/ بخشنامه تازه، خودروهای برقی را از اخذ مجور از سازمان محیطزیست بینیاز میکند.
چند صباحی میشود که اخبار واردات خودروهای برقی در رسانهها متعدد منتشر میشود. چندی پیش سازمان توسعه تجارت ساز و کار ثبت سفارش و واردات خودروهای نو و کارکرده برقی و هیبریدی توسط اشخاص حقیقی را صرفا برای دو ماه آخر سال ۱۴۰۳ ابلاغ کرد. این روند سپس با «تعیین نهایی ارز واردات خودرو و تعرفه واردات برای سال آینده» همراه شد و راه را برای ورود خودروهای برقی به بازار داخلی بازتر کرد. اما حال اخبار حاکی از آن هستند که سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامهای تازه و بهمنظور سهولت ترخیص خودروهای برقی، اعلام کرده است که این محصولات نو ورود در وهله ثبت سفارش ترخیص و شمارهگذاری نیازی به کسب استعلام از سازمان محیطزیست ندارند.
بخشنامه مهم درباره خودروهای برقی
بخشنامه یادشده اینگونه مینویسد:
به پیوست تصویر نامه شماره ۱۴۰۳/۳۰۰/۴۱۱۴۶ مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ (ثبتی به شماره ۴۳۹۸۶۶۶ مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۴) معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست مبتنی بر عدم نیاز به اخذ نظر سازمان مذکور در فرایند ثبت سفارش ترخیص و شماره گذاری وسایل نقلیه برقی (اعم از سنگین، سبک و موتورسیکلت) مستند به ماده (۴) آئین نامه اجرایی ماده (۲) قانون هوای پاک موضوع مصوبه شماره ۱۹۴۸۷۸ ت ۶۱۳۵۵ ه مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ هیئت وزیران جهت آگاهی و ابلاغ به گمرکات اجرایی ایفاد میگردد.
این بخشنامه تایید میکند که نهتنها خودروهای برقی، بلکه تمام وسایلنقلیه برقی از خودروهای سنگین گرفته تا موتورسیکلتها، برای ترخیص از گمرک دیگر نیازی به دریافت تاییدیه سازمان محیطزیست ندارند. از آنجا که پیشتر تعرفه ترخیص این خودروها از گمرک هم اعلام شده بوده است، انتظار داریم که روند دسترسی مالکان به خودروهایشان تسریع شود.
خودروهای برقی؛ ستاره های کم فروغ نمایشگاه خودروی تهران
نمایشگاه خودروی تهران چندی پیش به اتمام رسید و بستری را برای شرکتها و نمایندگیها فراهم کرد تا بتوانند محصولات آینده خود را در معرض دید عموم قرار دهند. جشنواره امسال که بیشتر از هر سال دیگری میزان خودروهای وارداتی چینی تحت برندهای شرقی بود، به مکانی برای نمایش خودروهای نوآورانه هیبریدی و برقی هم تبدیل شد.
برندهای متعددی با خودروهای برقی در این نمایشگاه حاضر شدند که از جمله آنها میتوان به هیوندای، کیا، فولکسواگن، تویوتا، امجی، بیوایدی، لیپموتور، چری و لاماری اشاره کرد. برنامه واردات خودروهای برقی جدید به این صورت رقم خورده تا راه را برای واردات خودروهای بهروز و نامداری مانند آیونیک ۵، کیا EV5، فولکس ID.4، تویوتا bZ4X و… باز کند. هر چند که این خودروها هم برای رسیدن به خیابان و نهاییشدن مشخصات فنی و امکاناتشان در بازار داخلی راه زیادی را در پیش دارند.