نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

فوت آشپزي/ با «انواع پاستا» و طرز تهيه آن آشنا شويد

منبع
برترين ها
بروزرسانی
فوت آشپزي/ با «انواع پاستا» و طرز تهيه آن آشنا شويد
برترين ها/ پاستا نامي عمومي است و به تمامي فرآورده هاي خميري حاصل از آرد گندم اطلاق مي شود، همچون ماکاروني، اسپاگتي، ورميشل، لازانيا و نودل. پاستاها از نوعي خمير ايتاليايي درست مي شوند که متشکل از آب، آرد و تخم مرغ است که گاهي بعضي از افزودني ها و سبزيجات هم به آن ها اضافه مي شود. فرق پاستا با رشته هاي پلويي و رشته آش ايراني در مواد تشکيل دهنده آن هاست. رشته هاي ايراني فاقد تخم مرغ هستند. پاستاهاي مرغوب از آرد سمولينا تهيه مي شوند و از نظر شکل ظاهر تقسيم بندي هاي متفاوتي دارند. به طور مثال، به رشته هاي توخالي و لوله اي شکل پاستا، ماکاروني گفته مي شود که هم اکنون توليد آن در ايران متوقف شده است و آنچه امروز در بازار عرضه مي شود انواعي از اسپاگتي است. اسپاگتي رشته اي توپر و کم قطرتر از ماکاروني است که اگر همين رشته را کمي نازک تر کنند ورميشل و اگر کمي پهن و نواري کنند نودل و با پهناي بيشتر لازانيا نام مي گيرد. پاستا به دليل ماهيت کربوهيدراتي که داراست يک ماده غذايي باارزش است، همچنين به دليل برخورداري از کربوهيدارت هاي پيچيده نسبت به بسياري از محصولات ديگر غلات مانند نان و برنج برتري دارد و با دارا بودن انديس گلاسيمي پايين تر نسبت به اين مواد با تاثير تدريجي بر افزايش قند خون موجب بالارفتن ناگهاني آن نمي شود و علاوه بر تاخير احساس گرسنگي، سوخت عضله ها را براي مدت طولاني تر تامين مي کند. پاستا برخلاف تصور نادرست گذشته که آن را يک غذاي چاق کننده مي پنداشتند امروزه در تمام دنيا به عنوان يک گزينه سلامتي شناخته مي شود. • پاستا داراي انواع بسيار گوناگون و متنوع است که به حدود 350 نوع مي رسد. ما در اينجا به معرفي تعدادي از مشهورترين آن ها مي پردازيم. • پاستا فوزيلي يا پاستا فنري يا پيچي Fussili • ماکاروني يا پاستا لوله اي (مي تواند انواع کوتاه، بلند، باريک و کلفت باشد) maccheroni • اسپاگتي spaghetti (فرق آن با ماکاروني در توپر بودن آن است) • فتوچيني يا تالياتلي tagliatelle- Fettucini • گوش ماهي يا صدفي shell • پروانه اي Farfalle يا پاپيوني Papillon • شيلنگي يا penne • خاوياري يا نقطه اي couscous • آرنجي Elbow • لازانيا (پاستاي پهن) Lasagna • ريگاتوني Regatoni (پاستاهايي که رويشان شيار دارند و در انواع مختلف تهيه مي شوند.) • کانالوني cannelloni چگونه پاستا درست کنيم؟ 1- انتخاب کنيد که کدام يک از انواع پاستا را مي خواهيد بپزيد. سعي کنيد گزينه اي را انتخاب کنيد که با سس ماکاروني شما سازگار باشد. حتما پاستايي را انتخاب کنيد که از آرد سمولينا تهيه شده باشد. 2- حال دوسوم قابلمه اي را که انتخاب کرده ايد از آب پر کنيد. مراقب باشيد آب هنگام جوش آمدن سر نرود. اگر آب جوش نباشد و تمام ماکاروني ها در آب غوطه ور نباشند، به هم مي چسبند و به اصطلاح شفته مي شود. براي صرفه جويي از وقت خود مي توانيد آب داغ را بجوشانيد. 3- قابلمه را روي اجاق گاز قرار داده و زير آن را زياد کنيد. 4- نمک به آن اضافه کنيد. براي ظرف هاي بزرگ يک تا 2 قاشق غذاخوري نمک مناسب است. 5- صبر کنيد تا آب جوش بيايد. 6- پاستا را به آب جوش اضافه کنيد. بعد از ريختن پاستان آن را با يک قاشق بزرگ هم بزنيد. مراقبت باشيد که پاستاها به کف ظرف نچسبند. مخصوصا زماني که آنها را در آّب جوش مي ريزيد. اگر شما در تخمين اندازه اي که مورد مصرف شماست مشکل داريد، مي توانيد از پيشنهاد موجود روي بسته پاستا استفاده کنيد. 7- شعله اجاق گاز را کم کنيد تا وقتي که پاستا به اندازه کافي پخته شود بايد روي اجاق گاز باشد و هر چند لحظه يک بار آن را هم بزنيد. اين کار مانع چسبندگي پاستاها به هم خواهدشد. 8- وقتي پاستا به مدت 8-10 دقيقه در آب جوشيد (به پيشنهاد چاپ شده در پشت بسته پاستا دقت کنيد) يک عدد پاستا را از آب بيرون آوريد و صبر کنيد سرد شود. 9- پاستا را تست کنيد. پاستايي را که در مرحله 8 بيرون آورديد با دندان تست کنيد، اگر نرم بود، پاستاي شما آماده است. 10- پاستا را در آبکش بريزيد و روي آن آب بريزيد. هنگام انجام اين مرحله مراقب صورت خود باشيد، زيرا ممکن است بخار آب صورت شما را بسوزاند. 11- پس از آبکشي کردن پاستا، آن را کاملا تکان دهيد تا آب اضافي آن جدا شود. 12- 12- براي اينکه چسبندگي پاستا از بين برود چند قاشق غذاخوري روغن زيتون يا مايع به آن اضافه کنيد. (البته اين کار اختياري است.) 13- سس مورد نظر خود را به آن اضافه کنيد. با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد